Buurt haalt slag thuis: gemeente weigert vergunning voor tankstation Gabriëls

Buurtbewoners van de Provinciesteenweg zijn tegen de komst van een nieuw tankstation.
Benoit De Freine Buurtbewoners van de Provinciesteenweg zijn tegen de komst van een nieuw tankstation.
Het gemeentecollege van Boechout heeft de omgevingsvergunning voor het tankstation Gabriëls op de Provinciesteenweg geweigerd. Tegen de mogelijke komst van het tankstation kwam heel wat protest vanuit de buurtbewoners. 

De buurtbewoners van de Provincieweg in Boechout kunnen opgelucht ademhalen. Het gemeentebestuur heeft de omgevingsvergunning voor de bouw van een nieuw tankstation Gabriëls geweigerd. Tegen die mogelijke komst kwam heel wat protest. De buurt vond een tankstation op die plaats totaal overbodig en bovendien zouden heel wat bomen moeten sneuvelen. 

Schepen voor Milieu, Omgeving en Klimaar Kris Swaegers (Groen-Gangmaker) vindt het een wijze beslissing. “Er zijn heel wat goede redenen om de komst van een tankstation niet wenselijk te achten. De fossiele industrie faciliteren strookt in geen enkel opzicht met de snelle behoefte om om te schakelen naar groene vervoersvormen en energiebronnen. Al evenmin met ons engagement om zo snel als we kunnen naar een klimaatneutrale gemeente te evolueren. Bovendien kan de inplanting niet op een verkeersveilige manier gebeuren. Noch voor gemotoriseerde weggebruikers, noch voor zachte weggebruikers. Kortom, de eventuele lusten van een tankstation wegen niet op tegen de vele lasten die de lokale en de algemene leefbaarheid bedreigen.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.