Bouw buitenzwembad De Waterperels start in oktober

De werken voor de grote transformatie van het recreatiezwembad De Waterperels starten begin oktober. "We bekijken nu hoe we het verkeer zullen laten circuleren op het zwembaddomein. Hoe dan ook moeten tegen 1 juli volgend jaar het buitenzwembad, glijbaantoren en de andere nieuwigheden helemaal klaar zijn", zegt Lore Walravens van de Sport & Recreatie Group.

"Vanaf midden april tot midden november zal een grote torenkraan opgesteld staan. Het gaat om ingrijpende werken waardoor onze parkings niet bereikbaar zullen zijn maar we werken aan een circulatieplan voor het zwembaddomein. Het verkeer op de Mechelsesteenweg zal er geen hinder van ondervinden", legt Lore Walravens uit. Het schepencollege keurde ondertussen de uitbreidingen goed zodat volgende zomer iedereen kan genieten van een prachtig buitenzwembad aan de Waterperels.

"Het wordt een grote uitbreiding met veel nieuwigheden. Zo zal het buitenbad het hele jaar door open zijn. Via een zwemtunnel kan je van binnen naar buiten zwemmen. De supergrote glijbaantoren komt er ook en wordt in 2019 uitgerust met een extra attractie, de 'Black Hole', een supersnelle glijbaan voor de echte durvers", legt sportschepen Ivo Andries uit.

Waterspeeltuin

Ook de allerkleinsten worden verwend buiten. "Er komt een waterspeeltuin en het terras wordt heraangelegd zodat ouders mee kunnen genieten. Wie van een beetje competitie houdt, zal helemaal zijn gading vinden in de 'Triple Slide': een driedubbele glijbaan waar je met vrienden naast elkaar kan glijden op een verschillend glijparcours. Voor de jongeren komt er een nieuwe glijbaan: de 'Infinity Jump'. Een spectaculaire bandenglijbaan met een 'drop' op het einde. Een onvergetelijke ervaring en uniek in de wereld", weet schepen Andries (Open VLD).

Naast de uitbreidingen wordt er ook aan de veiligheid van de zwemmers gedacht. Er wordt een drenkelingendetectiesysteem geïnstalleerd in het sportbad, instructiebad en buitenbad dat voldoet aan de nieuwste vereisten. "Als iemand té lang onder water blijft dan gaat er een alarmsysteem af. De redders blijven paraat, het systeem vervangt niet hun functie", legt Lore Walravens uit. (WAE)

De 'Infinity Jump', een spectaculaire bandenglijbaan.
Bertje Warson De 'Infinity Jump', een spectaculaire bandenglijbaan.