Al 1 Boechoutenaar op 3 is fan van buurtplatform Hoplr

De beleidsnota wordt voorgesteld tijdens de gemeenteraad van 29 april.
Benoit De Freine De beleidsnota wordt voorgesteld tijdens de gemeenteraad van 29 april.

De Boechoutenaar is fan van het buurtplatform Hoplr, dat blijkt uit cijfers van het digitale buurtnetwerk. 34,5 procent van de Boechoutse gezinnen is geregistreerd op de app. Dat leverde al 1.879 buurtberichten op en 8.683 reacties. Dankzij de app vonden er ook al 131 ontmoetingen plaats tussen buren. 

Het lokale bestuur van de gemeente sprong onlangs mee op die kar en gebruikte de applicatie als manier op de burgers te betrekken bij het bestuur. Dat eerste participatieve traject, de zogenoemde Toekomsttafels, bereikte 1.044 huishoudens, 40.000 weergaven, 1.800 stemmen en 300 reacties. Over de inhoud van de input kan op dit moment nog niet veel verteld worden. Het gemeentebestuur zal de input nu verwerken en de difinitieve beleidsnota voorstellen tijdens de gemeenteraad van 29 april. Die is openbaar. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.