Acht slachoffers klagen pedofiel aan

Een 61-jarige man uit Boechout wordt ervan verdacht om jarenlang minderjarige jongens en meisjes te hebben aangerand. Er is sprake van minstens acht slachtoffers.

Paul V.d.L., een gepensioneerde arbeider van Van Hool busbouwer, zit sinds april in de gevangenis. Hij werd gearresteerd na het lastig vallen van een vrouw begin dit jaar. Hij kende de vrouw vanuit hondenschool Dobra in Borsbeek. Bij een bezoek bij de vrouw thuis, om brandhout op te halen, werd de man handtastelijk. De vrouw stuurde Paul V.d.L. wandelen.


Later vertelde zij het voorval ook aan haar vriendengroep en zo ging de bal aan het rollen. Verschillende jongeren vertelden dat zij jaren geleden ook al waren lastig gevallen. De oudste aanklachten gaan tot dertig jaar terug. De politie startte een onderzoek en enkele tientallen slachtoffers meldden zich. De oudste feiten zijn uiteraard verjaard.


Volgens familieleden was Paul V.d.L. een opvallend behulpzame man. Hij sprong altijd in de bres wanneer een familie moeilijkheden had, vooral bij opvang voor de kinderen. Hij wierp zich ook op als organisator van activiteiten en betrok daar vaak de kinderen bij. "Wij beschouwden hem als een lieve bompa", beweerde één van de slachtoffers.


Het gerechtelijke dossier bevat uiteindelijk 8 slachtoffers, waarvan zes minderjarigen en twee meerderjarige slachtoffers.


Het proces tegen Paul V.d.L. werd gisteren voor de correctionele rechtbank ingeleid. Zijn advocaat Tim Smet liet alvast weten dat zijn cliënt alle beschuldigingen van de hand wijst.


Het proces start op 26 januari. (PLA)