Ouders geven Biotechnicum ‘grote onderscheiding’ voor preteaching

Biotechnicum in Bocholt.
Mine Dalemans Biotechnicum in Bocholt.
219 ouders van leerlingen van het Biotechnicum in Bocholt hebben deelgenomen aan een bevraging van de school met betrekking tot de preteaching die afgelopen weken werd uitgevoerd. Daaruit blijkt dat de ouders zeer tevreden zijn op de manier waarop het secundair onderwijs werd aangepakt. De school wil met de bevraging ouders laten meedenken over de ontwikkeling van het onderwijs.

Voor de algemene aanpak gaven de ouders een gemiddelde score van 6,28 op 7. Meer dan de helft van de ouders gaf zelfs een 7 op 7 voor de heldere communicatie. Directeur Bart Schijns ziet wel een reden voor die hoge tevredenheid: “We bundelen wekelijkse opdrachten en verwachtingen van alle vakken in één document en communiceren altijd op hetzelfde moment, mooi op tijd. Bovendien zorgen we altijd voor een duidelijk overzicht en een goede structuur.”

Wat de taakbelasting van hun zoon of dochter betreft, gaven ouders een score van 4,51 op 7 en de motivatie werd beoordeeld met een 5,40 op 7. De school wil veel aandacht schenken aan het welbevinden van de leerling. “We letten erop dat leerlingen dagelijks haalbare opdrachten krijgen met een goede afwisseling qua aanpak”, klinkt het. De ouders beoordelen de bereikbaarheid van de leerkrachten met een gemiddelde score van 6,02 op 7.