Interpol geeft aanzet tot ontmaskeren pedofiel

De correctionele rechtbank in Tongeren veroordeelde een 31-jarig man uit Bocholt tot 14 maanden cel omdat hij, via internet, minderjarige meisjes aanzette tot ontucht en zelfs zelfverminking.

De bal ging aan het rollen toen de ouders van een 15-jarig meisje uit Londen de computer van hun dochter controleerden en tot verbijsterende vaststellingen kwamen. Interpol schoot in actie en dit leidde tot eerste resultaten.


Verder onderzoek wees uit dat de man piepjonge meisjes uit ons land, en zelfs tot in Amerika, benaderde met zijn perverse voorstellen. Na wat onschuldige chatberichten stak de Bocholtenaar geleidelijk aan een tandje bij. Hij stuurde foto's van zijn penis naar de slachtoffers en vroeg hun om zich te masturberen voor de webcam, hetgeen soms ook lukte. Voor de Londense Helena werd het nog erger. Het labiele meisje deed aan zelfverminking. Voor haar verjaardag stuurde de dertiger haar een geschenkpakje met daarin twee knipmessen. "Voor uw hobby", luidde de boodschap. Omdat de dertiger zich inmiddels psychiatrisch liet behandelen en duidelijk schuldinzicht heeft, verleende de rechter hem voorwaardelijk uitstel van de celstraf. Hij moet zich wel verder laten begeleiden en wordt voor een periode van vijf jaar uit zijn rechten ontzet. Zijn computer werd verbeurd verklaard en hij moet ook opdraaien voor 1.205 euro aan strafkosten. (JEK)