Dronkaard stuurde zijn hond op verbalisanten af

De strafrechtbank in Tongeren veroordeelde een 31-jarige man uit Bocholt tot tien maanden cel en een boete van 800 euro omdat hij twee inspecteurs van de PZ Carma met de dood bedreigde, weerspannig was en zijn hond op de verbalisanten afstuurde. Eén daarvan geraakte hierbij ernstig gewond aan het gelaat.

Op 10 februari van dit jaar werd de politie opgeroepen omdat een kennelijk dronken man in Bree voor overlast zorgde. Die liet evenwel niet zo maar begaan. Hij uitte doodsbedreigingen en beval zijn hond aan te vallen. Hierbij werd één van de inspecteurs in het gezicht gebeten. Ook nu nog draagt deze de gevolgen van het incident. Hij heeft een zeurende pijn bij het dragen van een bril en kan moeilijk ademen door scheefstand van het neustussenschot. Ook een tand werd afgebroken.

Voorhechtenis

De rechtbank verleende de agressieve dronkaard uitstel van de hoofdstraf, behalve de voorhechtenis. Aan de gewonde inspecteur is hij voorlopig 1.624 euro schadevergoeding en 480 euro advocatenkosten verschuldigd. Hierbij wordt voorbehoud gemaakt voor mogelijke verdere ontwikkelingen. Zijn collega heeft recht op 250 euro schadevergoeding en 186 euro advocatenkosten. (JEK)