Zaakvoerder van Spaans restaurant La Hacienda riskeert 43.000 euro boete voor zwartwerk

Het gerechtsgebouw in Brugge.
SDVO Het gerechtsgebouw in Brugge.
De zaakvoerder van het Spaanse restaurant La Hacienda in Blankenberge riskeert 43.000 euro boete en zes maanden cel met uitstel voor gesjoemel bij de aangiftes van zijn personeel. Carmelo G.G. (65) annuleerde die aangiftes ‘s avonds wanneer er die dag geen controle was geweest.

Op 9 december 2017 vielen de sociale inspectie en lokale politie Blankenberge/Zuienkerke binnen in het restaurant langs de Vissersstraat. “De drie personeelsleden die aan het werk waren, bleken correct te zijn aangegeven in het dimona-systeem van de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid (RSZ)”, sprak de arbeidsauditeur woensdagmorgen in de Brugse rechtbank. “Het viel de inspectie wel op dat er die dag geen enkele werknemer geannuleerd werd, terwijl dat in het verleden wel veel gebeurde.” Het onderzoek bracht aan het licht dat zaakvoerder Carmelo G.G. (65) fraudeerde met annulaties. “Hij meldde hen aan in de dimona-systeem, maar annuleerde die aangifte ’s avonds als er die dag geen controle was geweest. De personeelsleden werkten op dat moment dus in het zwart.” 

G.G. werd vervolgd voor het niet aangeven van negen werknemers en het te laat betalen van de lonen van acht van zijn personeelsleden. De man riskeert zes maanden cel met uitstel en liefst 43.000 euro boete. “Als ik die moet betalen, ben ik geruïneerd”, vertelde hij de rechter. De man regulariseerde intussen 10.000 euro van de achterstallige sociale bijdragen. Uitspraak op 27 maart.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.