VIDEO. Schaamteloos: dieven misleiden jobstudenten en stelen 2.500 euro uit kassa

Op bewakingsbeelden is te zien hoe de dader schaamteloos z'n slag slaat.
rv Op bewakingsbeelden is te zien hoe de dader schaamteloos z'n slag slaat.
Dieven hebben zondag 2.500 euro cash gestolen uit de kassa van kledingwinkel Blue Sand op de Zeedijk van Blankenberge. 

De daders waren minstens met twee en leidden de verkoopster en jobstudenten af. Op datzelfde moment ging iemand achter de kassa en plunderde die leeg. Doordat het een druk weekend was, was er een grote som cash geld aanwezig. De daders deden heel wat moeite, aangezien ze pas bij de vierde poging succes hadden. 

Blue Sand heeft twee panden naast elkaar en in de eerste winkel kregen ze tot driemaal toe de kassa niet open. In de tweede winkel hadden ze wél succes. De eigenaar van de winkel laat verstaan dat ze extra maatregelen zullen nemen en vooral opgelucht zijn dat er niemand gewond raakte. 

Er zijn camerabeelden beschikbaar waarop de daders herkenbaar zijn. Daarop is duidelijk te zien hoe de dief schaamteloos het geld uit de kassa grist en daarna doodleuk de winkel buiten wandelt. De politie is een onderzoek gestart.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • camiel huughe

  Waarom werden deze beelden "wazig" gemaakt ? (Ter bescherming van deze rovers ?)

 • Hans Plas

  ... we hebben de beelden wazig gemaakt. Natuurlijk, zo duurt het nog een eeuwigheid om hen te klissen en kunnen ze ongestoord verder doen.

 • Vincent De Wolf

  Prachtig toch om de gezwindheid en ervaring van zo'n hoogopgeleide kansenparel te mogen aanschouwen op wazig gemaakte videobeelden.

 • Ronny Biesen

  Nu nog de daders oppakken? En straffen? Dat blijkt moeilijk in Belgie.

 • guido vermeyen

  We hebben de foto's wazig gemaakt......waarom ?