Vermoedelijke opdrachtgever van overval op ex-gemeenteraadslid zit achter de tralies

Tanguy Veys liep een gekloven wenkbrauw en verschillende kneuzingen op.
Benny Proot Tanguy Veys liep een gekloven wenkbrauw en verschillende kneuzingen op.
Een 29-jarige man uit Ardooie zit in de cel als vermoedelijke opdrachtgever voor de overval op Tanguy Veys (46) uit Blankenberge. Het voormalige gemeenteraadslid werd begin deze maand in elkaar geslagen en beroofd voor de woning van zijn ex-vrouw. Haar partner werd opgepakt.

Tanguy Veys ging op 2 februari zijn zoon ophalen bij z’n ex-vrouw in Ardooie. Toen hij aanbelde, stopte wat verderop een wagen. Twee jongemannen stapten uit en liepen op Veys af. Het voormalige Blankenbergse gemeenteraadslid fotografeerde zijn belagers, waarna ook de bestuurder van de wagen op hem af kwam. Het bleek te gaan om Y.S., een Izegemnaar die al gekend stond bij de politie. Hij zou Veys uiteindelijk de zwaarste klappen toedienen. Samen met zijn twee kompanen sloeg en schopte hij het slachtoffer in elkaar. Uiteindelijk namen de overvallers de vlucht met de gsm en portefeuille van de veertiger. In het ziekenhuis kreeg Veys drie hechtingen boven zijn oog en werden ook verschillende schaafwonden en blauwe plekken vastgesteld. 

Via de vluchtwagen en op basis van camerabeelden kon de politie verschillende verdachten identificeren. Y.S. zou de twee andere vechtersbazen 250 euro beloofd hebben als ze hem zouden helpen. Ook zijn vriendinnetje, die in de wagen bleef zitten, werd opgepakt. De raadkamer verlengde de aanhouding van het viertal afgelopen week met een maand. Tijdens hun verhoor verklaarde één van de verdachten dat ze de overval op Veys pleegden in opdracht van de nieuwe vriend van diens ex-partner. De 29-jarige Ardooienaar werd opgepakt en aangehouden door de onderzoeksrechter als vermoedelijke opdrachtgever. Hij ontkent echter met klem achter de overval te zitten. Desondanks verlengde de raadkamer zijn aanhouding vrijdagmorgen met een maand.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.