Vechtersbazen riskeren jaar cel na zware vechtpartij aan dancing

De vechtersbazen verschenen dinsdagmorgen voor de Brugse rechtbank.
Benny Proot De vechtersbazen verschenen dinsdagmorgen voor de Brugse rechtbank.
Twee 27-jarige mannen uit Blankenberge riskeren in de Brugse rechtbank 1 jaar cel voor een zware vechtpartij aan dancing Circosia. Het slachtoffer liep bij de feiten onder meer een hersenbloeding en gescheurde milt op.

De vechtpartij vond op 27 mei 2018 plaats voor dancing Circosia in Blankenberge. Slachtoffer K.H. werd op de grond gegooid en kreeg van meerdere aanwezigen klappen en schoppen. Hij bleef na het incident roerloos liggen en werd in allerijl naar het ziekenhuis overgebracht. De dokters stelden er een onder meer een gescheurde milt, een hersenbloeding en een schedelbreuk vast. Volgens de burgerlijke partij kampt K.H. sinds de feiten ook met tinnitus.

Vechtersbazen M.C. en A.L. verschenen dinsdagmorgen voor de rechtbank. De advocaat van die laatste pleitte dat het slachtoffer eerst amok maakte in de dancing. Hij zou geweigerd hebben te betalen na een toiletbezoek en “vuil janet” naar een andere aanwezige geroepen hebben. Toen K.H. naar buiten werd geleid door een ober, zou de situatie uit de hand gelopen zijn. De raadsman van M.C. benadrukte dat het geweld gepleegd werd door een grote groep mensen. Zijn cliënt vraagt net als A.L. de vrijspraak. Vonnis op 15 september.