Twee weken na ongeval met heet water in schoolrefter ondergaat Diego (3) huidtransplantatie

Diego ligt nog steeds in het ziekenhuis.
Mathias Mariën Diego ligt nog steeds in het ziekenhuis.
Een van de kleuters die twee weken geleden zwaar verbrand raakte in zijn school in Blankenberge, is vrijdagochtend geopereerd. Diego (3) moet een huidtransplantatie ondergaan en ging afgelopen morgen voor het eerst onder het mes. Er wacht nog een lange revalidatie.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Het drama gebeurde precies twee weken geleden in de refter van d’Oefenschool in Blankenberge. Drie kleuters kregen een pot heet water en warme appelmoes over zich heen toen een mobiele eetkar omsloeg. De gevolgen waren zwaar: de drie kinderen werden in allerijl afgevoerd naar het ziekenhuis. Eén jongetje mocht dezelfde avond nog naar huis, maar voor de ouders van twee andere kinderen was er slecht nieuws. Lander (3) en Diego (3) moesten overgebracht worden naar het brandwondencentrum in Neder-Over-Heembeek en hen wacht nog een lange revalidatie. Lander mocht vorige week naar huis en moest gelukkig niet geopereerd worden. 

Diego ligt nog steeds in het ziekenhuis na het incident in de refter in Blankenberge.
Mathias Mariën Diego ligt nog steeds in het ziekenhuis na het incident in de refter in Blankenberge.

Brandwonden in het gezicht

Voor de 3-jarige Diego was er slechter nieuws. Hij ligt nog steeds in het ziekenhuis, is al twee weken volledig ingewikkeld met doeken en wacht nog een lange herstelperiode. Vanaf het begin was al duidelijk dat Diego er het ergst aan toe was. Vooral de brandwonden in het gezicht baren de dokters zorgen. Zijn ouders kregen te horen dat de jongen een huidtransplantatie nodig heeft.

Afgelopen morgen was er een eerste operatie voor hem. De huidtransplantatie moet echter in stappen gebeuren en dinsdag volgt al een nieuwe operatie, met mogelijks daarna nog enkele ingrepen. Na dinsdag valt het volgens de ouders af te wachten hoe hun zoontje reageert op de donorhuid.
Ongetwijfeld volgt de jongen nog een lange revalidatie. De ouders willen zich momenteel vooral focussen op het herstel van hun zoontje en kunnen verder weinig kwijt. 

Eetkar geband uit refter

De school nam ondertussen al enkele maatregelen en bande de mobiele eetkar uit de refter, al benadrukte de directie dat alles in orde was met de veiligheidsvoorschriften. 

De hulpdiensten snelden massaal ter plaatse naar d’Oefenschool.
Jan Van Maele De hulpdiensten snelden massaal ter plaatse naar d’Oefenschool.28 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Marc-Catalina Asadourian-Conchero

  Ik weet perfect wat de ouders doormaken, 8 jaar geleden overkwam.mij iets soortgelijks waardoor mijn dochter.ook verschrikkelijke brandwonden had opgelopen.. haar lzven hing aan een zijden draadje en ze heeft 3 weken in kunstmatige coma gelegen. Ik wens het geen ouder en kind toe Om jullie hoop te geven, mijn dochter is gelukkig erdoor geraakt en door het groeien zie je nog weinig littekens. Ik duim voor een spoedig herstel

 • leetje van gorcum

  arm kind

 • Katja Schraudy

  Ik vind dat je op voorhand zulke inschatting moet kunnen maken. Ben je zelf nooit een kind geweest? Dan weet je dat kinderen overal opklauteren. Het was een kwestie van tijd eer het zou gebeuren, en dat keukenpersoneel, wist dat maar al te goed. (SVdV)

 • Jef De korte

  100% schuld van de school en de juffen. Ze moesten weten dat de kar kon omvergetrokken worden en er dus niet mee werken !

 • Albert Hessens

  @maud hallett: Veel (jonge) mensen zijn zich niet bewust zijn van hun omgeving doordat ze de denken dat de camera de hele dag op hun gericht staat.