Project Exquise brengt vleugje glamour naar Leopold III-plein

Het nieuwe project oogt alvast indrukwekkend.
Foto RV Het nieuwe project oogt alvast indrukwekkend.
Het vernieuwde stationsplein in Blankenberge krijgt er nog een trekpleister bij.

In december gaat de hele caféhoek tegenover het stationsgebouw tegen de vlakte. Het gaat onder meer om het gebouw van de vroegere Bolly's Grill op het Koning Leopold III-plein. De horecazaak werd de laatste tijd nog als pop-upcafé uitgebaat. De wat verloederde site krijgt een nieuwe invulling met het project Exquise. Bouwonderneming Boarte, die ook de Casinostraat volledig vernieuwt, staat in voor de realisatie van het project. Er komen appartementen met ruime, zuidgerichte terrassen. Het gelijkvloers wordt ingenomen door een horecazaak. Per appartement zijn zonnepanelen en een fietsoplaadpunt voorzien.


"We kijken heel erg toe op de moderne wensen van de klant", zegt Paul Vancoillie van Boarte. "Het E-peil van de flats ligt lager dan veertig en we werken ook met een uitgekiend ventilatiesysteem."


De prijzen van de appartementen variëren tussen 190.000 en 465.000 euro. Dat laatste bedrag is de kostprijs van het penthouse bovenaan het gebouw. "De locatie is uitzonderlijk", vindt Vancoillie. "Na het vernieuwde station en plein merk je de heropleving van dit deel in Blankenberge. Het was ook een voorwaarde van het stadsbestuur dat we hier voor kwaliteit gingen. Ik denk dat aan die voorwaarde is voldaan." (BHT)