Gesponsorde inhoud

Politie klist tieners die maandagnacht overval op nachtwinkel pleegden: “Ze bedreigden uitbater met koevoet”

De feiten gebeurden in de Kerkstraat
Benny Proot De feiten gebeurden in de Kerkstraat
De politie van Blankenberge heeft vijf verdachten geklist voor een gewapende overval op een nachtwinkel in de Kerkstraat. Drie daarvan zijn minderjarig en moesten voor de jeugdrechter verschijnen. De buit bedroeg enkele honderden euro. 

De feiten dateren van de nacht van maandag op dinsdag in de Kerkstraat, de winkelstraat van Blankenberge.“Twee mannen met bivakmuts verplichtten de uitbater met een koevoet om de inhoud van de kassa af te geven. De daders zetten het vervolgens met hun buit, een paar honderd euro, op een lopen”, bevestigt commissaris Philip Denoyette. Aan de hand van camerabeelden uit de omgeving konden we vijf verdachten identificeren. Ze werden dinsdagochtend uit hun bed gelicht en gearresteerd.” Onder de verdachten zijn ook drie minderjarige jongeren uit Blankenberge.  Ze moesten het komen uitleggen voor de jeugdrechter, die besloot twee tieners op te sluiten in de jeugdgevangenis van Everberg. De derde werd onder strikte voorwaarden vrijgelaten. De twee meerderjarigen werden door de onderzoeksrechter in Brugge onder aanhoudingsmandaat geplaatst en opgesloten in de gevangenis. De uitbater van de nachtwinkel bleef ongedeerd. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • paola nerozzi

    Grwoon lang genoeg in de gevangenis laten en ook de rest en de ouders aanspreken ze zijn ook verantwoordelijk punt uit