Opvallend tafereel in Blankenberge: Herr Seele laat zich opsluiten in kooi

Herr Seele liet zich opsluiten in een kooi in Blankenberge
Gaia Herr Seele liet zich opsluiten in een kooi in Blankenberge
Woensdag hield GAIA halt op de Zeedijk in Blankenberge. Het bezoek kadert in de jaarlijkse zomertournee waarbij de organisatie neerstrijkt in 12 steden. Dit jaar staat de campagne ‘Stop de kooien’ centraal binnen de tournee, een Europees burgerinitiatief met als doel een verbod op kooien in de veehouderij. Ambassadeur Herr Seele liet zich publiekelijk opsluiten in een kooi en toonde zo zijn medeleven met de 300 miljoen landbouwdieren die jaarlijks achter Europese tralies opgesloten zitten.

“Gereduceerd tot een vlees- en broedmachine leiden deze voelende wezens een leven zonder waardigheid”, aldus GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch. “Dieren in kooien lijden ernstig: ze hebben amper ruimte om te bewegen en kunnen er hun natuurlijke gedrag niet in vertonen noch ontplooien.”

Verbod

GAIA werkt samen met een netwerk van meer dan 130 organisaties om zo via een Europees Burgerinitiatief een verbod op het gebruik van kooien in de veehouderij te bekomen. ‘End the cage age’ of ‘Stop de kooien’ vormt het thema van de zomertournee van GAIA dit jaar. Doel: zo veel mogelijk handtekeningen verzamelen en mensen blijven sensibiliseren. “Aangezien het objectief van 1 miljoen handtekeningen onlangs al werd bereikt, hebben we de lat hoger gelegd. Ons doel is nu om in Europees verband liefst al tegen het einde van deze zomer 1,3 miljoen handtekeningen te verzamelen om zo onze eis kracht bij te zetten”, zegt Vandenbosch. De vrijwilligers van GAIA spraken voorbijgangers aan, informeerden hen en verzamelden handtekeningen voor de petitie.

Herr Seele

Herr Seele steunt de campagne van GAIA en liet zich in Blankenberge opsluiten in een kooi op mensenmaat om zo aandacht te vragen voor de miljoenen landbouwdieren die achter tralies leven. Hij is onze ‘cage fighter’. Herr Seele: “We zijn de dieren veel verschuldigd. Ze opsluiten in een kooi zodat ze zich niet eens kunnen omdraaien en zich ter plaatse moeten ontlasten? Het is een schande.”

Herr Seele liet zich opsluiten in een kooi in Blankenberge
Gaia Herr Seele liet zich opsluiten in een kooi in Blankenberge
Herr Seele liet zich opsluiten in een kooi in Blankenberge
Gaia Herr Seele liet zich opsluiten in een kooi in Blankenberge4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • PIETER ROGIERS

  De zoveelste bedrieglijke campagne van Gaia, extra dramatisch voorgesteld om zoveel mogelijk compassie bij u op te wekken met maar 1 bedoeling: u zo snel en zo veel mogelijk doen doneren! Trap aub niet in de val van deze erfenisjagers!!

 • Roger Cooks

  Laat die clown daar maar zitten. Geef hem een stapel papier en tekengerief dan kan hij zijn drollen weer tot "kunst" verheffen.

 • johan commère

  Eindelijk zit hij op zijn plaats !

 • Peter Janssens

  Laat ze daar AUB zitten !