Ontwerper voor zwembad én omgeving

Een mogelijke invulling van de toekomstige zwembadsite. 1 en 2 zijn de nieuwe sportvelden, 3 is het zwembad en 4 de sportzaal.
Foto JVRB Een mogelijke invulling van de toekomstige zwembadsite. 1 en 2 zijn de nieuwe sportvelden, 3 is het zwembad en 4 de sportzaal.

Het stadbestuur van Blankenberge heeft ingenieurs- en architectenbureau ESSA NV uit Diest aangesteld als ontwerper van het nieuwe zwembad. Het oude Noordzeezwembad aan de oostkant van Blankenberge is dringend aan vervanging toe. Daarom wordt een volledig nieuw zwembadcomplex ontworpen. Het bureau werkt ook aan een totaalvisie van de omgeving. Dat zal het hele gebied tussen financiëngebouw, tennisclub en skatepark beslaan. Op die site zijn op termijn ook een nieuw woonzorgcentrum, het dienstencentrum en een nieuwe muziekacademie gepland. "Dergelijke omvangrijke plannen vragen een goed onderbouwde visie op de huidige en de toekomstige site. We zoeken naar optimaal ruimtegebruik, maximale aandacht voor architectuur, gebruiksvriendelijkheid, mobiliteitsoplossingen en goed energiegebruik", zegt schepen van Openbare Gebouwen Björn Prasse (Open Vld). "Dit moest ons als stad een zicht geven op de kwaliteiten en de mogelijkheden van de gehele zone." Voor het nieuwe zwembad is een budget van 10 miljoen euro uitgetrokken. In het nieuwe compex komt ook opnieuw een zaal voor gevechtssporten. Over maximaal 170 dagen zouden het ontwerp en de omgevingsstudie klaar zijn. (JVRB)