Noordenwind blaast vier zieke zeehondenpups op strand

Vier zeehondjes spoelden de afgelopen dagen aan.
Photo News Vier zeehondjes spoelden de afgelopen dagen aan.
Door de noordenwind van afgelopen weekend zijn er vier zeehondenpups aangespoeld op onze stranden.

De diertjes worden momenteel opgevangen in het zeehondenopvangcentrum van Sea Life Blankenberge. “Vrijdagavond kwam het eerste bericht binnen dat er een zieke pup op het strand van Zeebrugge lag”, zegt Nicola Hamilton van Sea Life. “Hij woog 9 kg en was te klein om te overleven zonder zijn moeder. Daarom zal de zieke zeehond nu bij ons blijven tot hij groot genoeg is om zelfstandig in zee te gaan. Zaterdagochtend werd er nog een kleine pup van 9 kg in Oostende opgehaald. In de namiddag kregen we een oproep van een nog kleinere pup van 8 kg in Koksijde. De vierde pup werd maandagavond in Middelkerke opgehaald en woog bijna 12 kg. De dierenverzorgers zijn nu allemaal volop bezig met de verzorging en tot nu toe gaat het uitstekend.” 

In de zomer krijgt Sea Life vooral gewone zeehonden binnen. “De zeehondenpups moeten vier weken na geboorte zelfstandig zijn van hun mama’s”, legt verzorger Bas Bovendeur uit. “Soms zijn de kleintjes er nog niet klaar voor of de pups zijn de mama kwijtgeraakt door verstoring van de mens. De mama’s verlaten ze toch en vaak worden de pups dan ziek of te mager.”

Sea Life zorgt sinds 1998 voor zieke zeehonden aan de Belgische kust en elk jaar komen er tussen twintig en veertig zeehondenpups in het opvangcentrum binnen.
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • José Gonzales

  Mooi dat deze diertjes worden geholpen.

 • Jean Rolly

  Gelukkig dat er mensen bestaan die dieren redden,en de verantwoordelijk nemen,om een dier te redden,en te verzorgen

 • jan swaenen

  Snel genezen en weer vrij!! Mooie job als je deze dieren kan redden. Respect!

 • Peter Janssens

  Als die zeehonden door de wind konden weggeblazen worden dan was er al iets mis hé, een normale zeehond weegt te veel.