Nooit eerder gebeurd: attractie op zeedijk Blankenberge sluit deuren door de hitte

Thierry Monbaliu moet zijn attractie sluiten door de hitte.
Bart Huysentruyt Thierry Monbaliu moet zijn attractie sluiten door de hitte.
De Blankenbergse attractie De Lustige Velodroom op de Zeedijk heeft donderdagmiddag om 12 uur de deuren gesloten door de extreme hitte. De temperatuur op het strand liep toen al op tot 35 graden.

“Nooit eerder gebeurd in ons 86-jarig bestaan”, zucht Thierry Monbaliu van De Lustige Velodroom. Dat is de piste met gekke fietsen nabij de Pier in Blankenberge. In de paasvakantie was de attractie nog getroffen door een storm. Het zit de uitbater niet mee. 

“Ook in de eerste drie weken van juli is het nog niet erg druk geweest”, zegt Monbaliu. “Ik moet me daarbij neerleggen. Vandaag werd het echt te warm. Passanten konden zelfs de zon op de Zeedijk niet verdragen. Daarop heb ik beslist om de attractie maar te sluiten. Wanneer ik weer open doe? Misschien nog laat op de avond, maar morgen lijkt me een beter plan.”

Thierry Monballiu aan zijn Velodroom.
Benny Proot Thierry Monballiu aan zijn Velodroom.
Het Velodroom in Blankenberge.
JVK Het Velodroom in Blankenberge.
Thierry Monballiu aan zijn Velodroom.
Benny Proot Thierry Monballiu aan zijn Velodroom.16 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jan Vanachter

  Eind juni was ik met Intersoc op vakantie in het Zwitserse Wengen. Op de thermometer toen 44 graden Celsius. Het was warm maar er warengeen speciale maatregelen. Alles gi g gewoon door alsof het 20 graden minder was.

 • Bart Dekeyser

  Willy en waarom was er geen volk. Hmmmmm

 • danny buyse

  @Dennis, proficiat met uw 40°. Ook zoveel volk gehad net als op de Gentse feesten deze namiddag? In Spanje sluiten velen hun attracties als het meer dan 40° is van 1400 tot 1900 hr en zelfs in Libanon waar ik maanden ben geweest en waar het ook meer dan 40° was.

 • Laurent Croes

  Hij zal zijn verlies wel kunnen recupereren door deze platte reclame . T’is altijd iets , laatst wast de storm . Binnenkort nog een dag plensregen en hij staat terug in de krant voor wateroverlast

 • Christiane Hoogers

  Dat was daar altijd super leuk lachen en plezier