Nieuwe carnavalsvereniging staat op: De Scherpe Kleppers

De Scherpe Kleppers zijn nieuw in het carnavalswereldje.
rv De Scherpe Kleppers zijn nieuw in het carnavalswereldje.
Opluchting in Blankenberge, want met De Scherpe Kleppers heeft de stad er weer een carnavalsvereniging bij.

Francis Daems is de voorzitter van De Scherpe Kleppers, gesteund door mede-oprichter Michael Deklerck. Het zijn geen onbekenden in de carnavalsstad. “Mijn vader was vele jaren voorzitter van de vereniging De Scherpschutters", zegt Michael Deklerck. “Ik draai al sinds mijn kindertijd mee in dit wereldje. Ik was al lid van de Moashpotten en van de Splenterbomme en in 2004 richtte ik samen met Bart De Pauw nog De Pekkers op. Later sloot ik ook aan bij de Daring Boys”, zegt de carnavalprins van 2013. 

De nieuwe vereniging wil geen meeloper worden, maar groeien tot een sterke carnavalsgroep. “We kennen elkaar heel goed en vullen elkaar aan", zegt Francis Daems. “Met ook Annelies Boone, Lieselot Lannoo, Chloe Sacré, Lena Boone, Claudia Demeester en Kelly Vandierendonck hebben we ook veel vrouwen aan boord.”

Groen en geel

De groep koos café Het Kapiteintje als lokaal en gaat voor groen en geel als clubkleuren. De komst van een nieuwe vereniging is positief, want er hielden nogal wat groepen op de laatste jaren. Nu is er dus weer vers bloed.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.