Moeder en dochtertjes belanden in gracht, bestuurder bestelwagen vlucht

Lesley met dochtertje Emma (1) op de schoot, en haar man Branley Wtterwulghe met dochtertje Luna (4).
Siebe De Voogt Lesley met dochtertje Emma (1) op de schoot, en haar man Branley Wtterwulghe met dochtertje Luna (4).
"Die bestuurder had toch op zijn minst kunnen stoppen?", zucht Lesley Demeulenaere. De 30-jarige vrouw uit Blankenberge moest in een bocht uitwijken voor een bestelwagen, die na het ongeval gewoon doorreed. De vrouw en haar twee dochtertjes van 1 en 4 jaar belandden met de auto in een gracht.

Lesley Demeulenaere voerde vrijdagmorgen rond 8.30 uur haar dochtertjes Luna (4) en Emma (1) naar school. "Ik was al wat aan de late kant en moest eerst nog langs mijn moeder in Meetkerke passeren", vertelt Lesley. Op de Nieuwe Steenweg in Zuienkerke liep het fout in een scherpe bocht. Een witte bestelwagen die uit de richting van Wenduine kwam, nam de bocht veel te ruim. "De bestelwagen ging over zijn witte lijn, waardoor ik mijn stuur moest overtrekken om niet op hem te botsen. Ik handelde in een reflex." De moeder verloor de controle over het stuur van haar Ford S-Max, die tot stilstand kwam in een gracht naast de rijbaan.

De Ford S-Max van Lesley steekt in de gracht voorbij de scherpe bocht.
Siebe De Voogt De Ford S-Max van Lesley steekt in de gracht voorbij de scherpe bocht.

Kinderstoeltje

"Mijn jongste dochtertje was aan het huilen en had het stoeltje van mijn oudste dochter op haar gekregen. Pas toen een voorbijganger op mijn ruit kwam kloppen, begon het tot mij door te dringen wat er ons overkomen was."


Met de hulp van de gestopte bestuurder kon Lesley haar deur openstampen. "Mijn jongste dochtertje zat aan de kant van de gracht in een kinderstoeltje. Zij had gelukkig niets. Mijn oudste dochter klaagde over pijn aan haar hoofd. We besloten daarom toch met de ziekenwagen mee te gaan naar het ziekenhuis voor een grondige controle. Mijn man Branley was intussen ook gearriveerd." De dokters stelden in het ziekenhuis geen ernstige letsels vast bij Luna. Het meisje kwam ervan af met een blauwe plek. "Ikzelf ben wat stijf. Volgens mijn garagist zal onze wagen - die we slechts een jaar hebben - wellicht voor de schroothoop zijn."


De witte bestelwagen waarvoor Lesley moest uitwijken, reed na het ongeval door. "Alles gebeurde zo snel dat ik geen nummerplaat of reclame op de bestelwagen heb kunnen zien." De politie Blankenberge/Zuienkerke onderzoekt het ongeval. (SDVO)