Knuffeldieven blijven halsstarrig ontkennen, maar vliegen toch 12 maanden de gevangenis in

De man werd gestraft in de rechtbank van Brugge.
JHM De man werd gestraft in de rechtbank van Brugge.
Twee zogenoemde knuffeldieven zijn maandagmorgen veroordeeld tot 12 maanden cel door de Brugse strafrechter. Ze beroofden een 79-jarige vrouw in Blankenberge. 

De feiten dateren van 18 januari. “Een 79-jarige vrouw werd op straat aangesproken door twee buitenlandse jongeren die vroegen of de kusttram richting Oostende reed. De vrouw beaamde dat en ze werd vriendelijk bedankt met een omhelzing”, opende de procureur de debatten met enige ironie. De andere verdachte maakte van het moment gebruik om haar portefeuille uit haar handtas te stelen. De twee sloegen op de vlucht, maar een getuige ging erachteraan en belde de politie. Die kon de twee in de boeien slaan. Ze hadden nog gestolen koopwaar uit supermarkten bij zich: 11 repen Mars, 3 pakjes Rittner-chocolade, 2 doosjes Frisk, 5 doosjes Kiri kaas en twee flessen Wodka van Paliakov. 

Het bleek te gaan om twee jonge transmigranten die verklaarden minderjarig te zijn, maar een botscan wees het tegendeel uit. Hoewel ze allebei herkenbaar zijn op camerabeelden van tijdens de diefstal, bleef een van hen halsstarrig ontkennen. “Mijn cliënt is weliswaar herkenbaar op de beelden, maar ontkent dat hij de dief was. Ik vraag u om de straf te beperken tot de al ondergane voorhechtenis”, aldus de advocaat van een van hen. De andere beklaagde gaf dan wel de winkeldiefstallen toe, maar ontkende wel dat hij de portefeuille stal. “Ik gaf die vrouw een knuffel om haar te bedanken. Ze deed me bovendien denken aan mijn moeder. Ik heb die portefeuille niet uit haar zak genomen, dat is ook te zien op de beelden”, aldus de andere beklaagde. De rechter had weinig oren naar hun verhaaltjes en gaf hen beide 12 maanden cel. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.