Exclusief voor abonnees

INTERVIEW. Burgemeester Daphné Dumery is er niet gerust in: “Extreemrechtse groepen roepen op om ‘boel in Blankenberge te komen opkuisen’”

De burgemeester op 'haar' strand. Veel rust heeft ze nog niet gehad, de laatste dagen. "Dagen? Het zijn hectische máánden."
Florian Van Eenoo Photo News De burgemeester op 'haar' strand. Veel rust heeft ze nog niet gehad, de laatste dagen. "Dagen? Het zijn hectische máánden."
We zijn bijna een week na de knokpartij op het strand van Blankenberge en burgemeester Daphné Dumery (N-VA) is er nog altijd niet goed van. “Stadsbendes: je las daarover in de kranten of je zag een reportage op televisie, maar het was toch altijd ver van ons bed. Als je daar dan als bescheiden gemeente van 20.000 inwoners totaal onverwacht mee geconfronteerd wordt, heeft dat een enorme impact. Blankenberge heeft zijn onschuld verloren deze week. Hopelijk krijgen we ze nog ooit terug.”

Je hebt 7% van dit artikel gelezen
86 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Ann Deguffroy

  De burgemeester zou beter een beetje positieve reclame voor haar stad maken. De mensen erop wijzen dat de rust volledig terug is gekeerd en iedereen welkom is. We zijn het weekend van 15 augustus en bijna alle hotels hebben nog kamers vrij. Ze zou haar daar beter vragen bij stellen.

 • Robin Verheyden

  De grote uitdaging is het vinden van straffen die het uitschot en krapuul nog afschrikken en twee keer doen nadenken voor ze iets doen dat niet meer goed te praten valt. Taakstraffen behoren daar volgens mij niet toe. Wie gewoon niet wil een beschaafd en respectvol iemand te zijn, mag je taakstraffen geven zoveel je wil, die heeft er geen boodschap aan.

 • rudolf het rendier

  bij mijn weten is openbare dronkenschap altijd verboden geweest . En als je dorst hebt kan je gerust een frisdrankje meenemen ook in je koelbox. Sterke drank hoort thuis in pubs bars en thuis .

 • Kristine Delacourt

  De enige die hier schuld hebben en moeten gestraft worden zijn de relschoppers zelf. Niet de strandbars, niet de brave burger, niet de dagtoeristen, niet de horeca.

 • ARLETTE STRUMANE

  In overvolle (extra) treinen 15.000 man naar Blankenberge laten reizen , in volle covid-19 crisis ? Waar moesten deze mensen heen bij vloed ? Enige uitweg : de beachbars waar ze niet welkom zijn omdat ze eigen drank en eigen muziek bijhebben . Dat gouverneur Decaluwé nu verklaart dat sterke drank enkel nog door beachbars mag verkocht worden zegt voldoende waar ze heen willen "only for the happy few" en gewoon volk mag rechtsomkeer maken , want de trein zit terug vol !