Hopelijk moet je in Blankenberge nooit naar OCMW-noodwoning: geen brandverzekering, geen warm water, geen kachelafvoer

In deze centrale Generaal Lemanstraat bevindt zich de doorgangswoning.
Google Street View In deze centrale Generaal Lemanstraat bevindt zich de doorgangswoning.
De doorgangswoning van het OCMW van Blankenberge in de Generaal Lemanstraat vertoont tal van gebreken en mag niet meer verhuurd worden. Dat is de conclusie die OCMW-voorzitter Annie De Pauw (sp.a) trekt.

Op de gemeenteraad van Blankenberge vroeg Brigitte Monbaliu (CD&V) naar de toestand van de doorgangswoning. Dat is een woning die het OCMW ter beschikking stelt aan mensen die tijdelijk geen onderkomen hebben, door een brand of een andere noodsituatie. “We krijgen signalen dat er tal van gebreken zijn”, zegt Monbaliu. “Als de overheid zelf een woning aanbiedt, verwacht je toch dat die in orde is.”

Schepen van Sociaal Beleid Annie De Pauw (sp.a) bevestigt de problemen. “Ik ben de situatie zelf gaan bekijken en de woning ziet er troosteloos uit. Niet alleen het comfort laat te wensen over, ook de veiligheid van het gebouw. Brandblusapparaten zijn al sinds 1995 niet meer gekeurd. Al twee jaar is er geen brandverzekering afgesloten en geen syndic-vergadering gebeurd. Er is geen evacuatieplan, geen gang- of noodverlichting, maar ook geen warm water en de gaskachels op de verdiepen zijn niet meer aangesloten. Er is geen verluchting voor die kachels voorzien.”

Al die gebreken doen het OCMW dan ook wijselijk beslissen om de woning voorlopig niet meer te gebruiken. “Dit dossier is gewoon jarenlang in een kast beland", zegt De Pauw. “Eerst moeten alle gebreken aangepakt worden vooraleer we deze woning kunnen verhuren.”
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • schevernels diana

    Eindelijk goed bestuur na jarenlange verwaarlozing het kon niet meer zo verder dus wijze beslissing van de kiezer!!!!