Géén operatie, wel lange revalidatie voor Lander (3)

 Gunther Schouppe en zoontje Lander (3). Lander is tweedegraads verbrand in zijn gezicht en aan de handen
RV Gunther Schouppe en zoontje Lander (3). Lander is tweedegraads verbrand in zijn gezicht en aan de handen
Lander, de 3-jarige kleuter die afgelopen vrijdag samen met twee vriendjes zwaar verbrand raakte toen hij een eetkar over zich kreeg op school, moet niet geopereerd worden. Dat hebben de chirurgen maandagmiddag beslist. “De wonden zullen op natuurlijke wijze genezen. Al zal Lander nog héél veel verzorging nodig hebben en blijft hij nog minstens enkele dagen in het ziekenhuis", zegt papa Gunther. Ook een andere kleuter ligt nog steeds in het ziekenhuis. 

“De pijn blijft. Maar het nieuws dat mijn zoontje geen operatie hoeft te ondergaan, is volgens mij wel goed nieuws.” Gunther Schouppe uit Blankenberge reageert voorzichtig positief op het verdict van de chirurgen. Maandagmiddag beslisten ze dat de 3-jarige kleuter niet onder het mes moet. Dat betekent echter niet dat Lander geen lange revalidatie meer wacht. Woensdag beslissen de dokters wanneer hij naar huis mag. Sowieso zal de kleuter nog lange tijd veel verzorging nodig hebben. “Als hij naar huis mag, moeten we nog twee keer per week naar Gent voor gespecialiseerde verzorging", zegt Gunther. 

Lander, kleutertje dat verbrand raakte in Blankenberge, met papa
Ken Standaert Lander, kleutertje dat verbrand raakte in Blankenberge, met papa

Haar terug

Momenteel komen de dokters om de twee uur langs om de brandwonden van Lander te bekijken en verzorgen. Het jongetje lijdt zichtbaar veel pijn en is helemaal ingepakt met windels. Afgelopen weekend kon onze krant op bezoek in het ziekenhuis waar Lander momenteel verblijft.  “Momenteel is het nog te vroeg om te zeggen of hij er al dan niet iets aan zal overhouden. Hij verstopt zich ook telkens de dokters hem willen verzorgen. Positief is wel dat de chirurgen ons verzekerden dat zijn haar terug zal groeien”, gaat Gunther verder. Ondertussen had de papa ook een onderhoud met de schooldirectie. Daar verzekeren ze dat er  voldoende toezicht aanwezig was. “Toch blijf ik achter met heel wat vragen. Hoe kon die eetkar omvallen? Hopelijk brengt het verder onderzoek van de school duidelijkheid’, aldus Gunther, die ondertussen ook een bezoekje bracht aan de andere kleuter die zwaar verbrand raakte. “Dat jongetje is er erger aan toe dan Lander. We kunnen alleen maar hopen dat alles zo snel mogelijk in orde komt voor iedereen.” 
37 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Albert De Vries

  Heel spijtig voorval voor deze kleuters. Gelukkig hebben alle scholen een verzekering die alle schade door dergelijk voorvallen aan de ouders moet vergoeden, alle medische kosten, autoritten, werkverlet en tijdverlies, administratieve kosten, morele schade en hopelijk niet nodig, de blijvende letselschade en/of esthetische schade van Lander en dit tot er voor Lander geen verder herstel meer mogelijk is

 • GASTON DE WINTER

  waarom zo dikwijls onschuldige kindjes ?? veel beterschap jongen en dat alles goed mag komen !!

 • freddy derudder

  Spoedig herstel toegewenst.

 • christel hills

  Dat klein lief bazeke moet helse pijnen doorstaan,wens hem en papa en mama heel veel courage in deze strijd.Hou de moed erin lander Wel versta ik niet hoe dit heeft kunnen gebeuren

 • Jeanine Vanderbrigghe

  Veel sterkte en véél beter voor de kids