Dronken bedelaar doet behoefte en masturbeert in drukke winkelstraat: “Ik had het echt nodig”

De bedelaar werd afgelopen zomer verschillende keren opgepakt. (archieffoto)
rv De bedelaar werd afgelopen zomer verschillende keren opgepakt. (archieffoto)
Een 58-jarige dakloze uit Oostende hangt een effectieve celstraf van 6 maanden boven het hoofd voor feiten van openbare zedenschennis in Blankenberge. Daniel D. deed z’n behoefte in de drukke Kerkstraat en masturbeerde voor het oog van voorbijgangers. “Ik had het echt nodig”, verklaarde hij achteraf aan de politie.

Afgelopen zomer zorgde Daniel D. (58) voor flink wat overlast in Blankenberge. Verschillende keren werd de politie opgeroepen naar de Kerkstraat, omdat de dakloze er zijn behoefte aan het doen was. De feiten waarvoor D. zich dinsdagmorgen voor de rechter moest verantwoorden, dateren van 30 juni. “De beklaagde deed die dag z’n behoefte in volle aanschouw van de voorbijgangers”, vertelde de procureur. “Hij draaide zich plots om en begon op straat te masturberen. Aan de politie verklaarde hij achteraf dat hij het echt nodig had.” Daniel D. riskeert 6 maanden cel en kwam zich persoonlijk in de rechtbank verdedigen. “Ik had problemen met m’n darmen”, vertelde de man, die bij het gerecht al terecht stond voor diefstallen en liefst vijftien feiten van openbare dronkenschap. “Sinds twee maanden ben ik nuchter. Als ik drink, mag ik het opvangcentrum ’s nachts immers niet meer binnen.” Uitspraak op 12 november.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Marc Statham

    Wij wonen daar ,dit is al geleden van in het verlof.