Drie maanden na ongeval in refter keert Diëgo (3) terug naar klasgenootjes: “Eerst wou hij niet meer naar school”

d'Oefenschool in Blankenberge
Benny Proot d'Oefenschool in Blankenberge
Bijna drie maanden nadat Diëgo (3) zwaar verbrand raakte bij een ongeluk in de refter, kan het jongetje terug naar school. De kleuter stapte dinsdagochtend voor het eerst terug zijn klasje binnen. “Eerst ging het wat moeizaam, maar gelukkig was de oude, spelende Diëgo snel terug”, zegt mama Annelies Raes. 

Op 8 februari sloeg het noodlot genadeloos toe binnen de muren van d’Oefenschool in Blankenberge. Drie kleuters raakten toen zwaar verbrand nadat zowel een pot heet water als een pot warm eten op de jongetjes viel. Het incident gebeurde kort na de middag in de refter. De kinderen waren aan het aanschuiven aan een mobiele toog waar het eten werd opgeschept. De kinderen gingen aan de reling hangen waarop dienbladen worden gezet, maar omdat de toog niet verankerd was, viel de toog om. Een van de kinderen mocht dezelfde avond nog het ziekenhuis verlaten. Diëgo (3) was er het ergst aan toe en moest wekenlang in het ziekenhuis blijven. Pas begin maart mocht hij uit het ziekenhuis. 

Schuchter

Sindsdien loopt de kleuter, die een huidtransplantatie onderging, rond met een drukmasker. De dokters zijn wel optimistisch over de toekomst en zijn herstel. Diëgo zelf houdt zich meer dan sterk en blijft stappen zetten. Dinsdagochtend mocht de jongen voor het eerst terug naar school. Een spannend moment voor zowel hem als zijn ouders. “Eigenlijk wou hij eerst niet naar school. Pas toen we aan de schoolpoort arriveerden, ging hij snel naar binnen”, vertelt mama Annelies Raes. “In het begin was hij wel wat schuchter - niet onlogisch aangezien het een tijdje geleden was dat hij nog naar school kon. Maar uiteindelijk ging Diëgo goed om met alles. De oude, spelende kleuter was snel terug.” Het drukmasker deed bij zijn klasgenootjes aanvankelijk wat de wenkbrauwen fronsen, maar ook dat wende snel. De jongen heeft tijdens de dag wel nog de nodige verzorging nodig. “We hebben alles opgeschreven zodat de juf perfect wist wat ze moest doen. Alles is vlot verlopen.” 

De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse naar de school vlak na het ongeval
Benny Proot De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse naar de school vlak na het ongeval

Refter

Meteen na het incident besloot de directie van de school enkele maatregelen te nemen. Zo kregen de kleuters een andere refter en werd de mobiele toog verbannen. Ondanks de veranderingen, was het bang afwachten hoe Diëgo zou reageren op de schoolrefter. “Voor de zekerheid zijn we tijdens de middagpauze naar school gegaan. Maar eigenlijk verliep het opnieuw beter dan verwacht", zegt Annelies.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.