Douane doekt illegale tankplaats van rode diesel op langs industriezone

De politie stelde een pv op.
JHM De politie stelde een pv op.
Langs de industriezone De Riethoek in Blankenberge is woensdagavond een tankplaats met duizenden liters illegale rode diesel opgedoekt. De lokale recherche kwam de opslagplaats op het spoor na een tip van buurtbewoners. 

De loods werd gehuurd door een Luikenaar die de rode diesel ter beschikking stelde van vrachtwagenchauffeurs die er de goedkope stookolie konden tanken. Buurtbewoners hadden de lange rij vrachtwagens al langere tijd opgemerkt en alarmeerden daarop de politie. Zij vielen woensdagavond binnen in de loods en troffen er de illegale rode diesel aan. Het gebruik daarvan is illegaal in ons land voor personenwagens en vrachtwagens, maar wordt toch gedaan omdat het een pak goedkoper is dan de gewone diesel aan de pomp. De douane van de FOD Financiën zal de zaak verder afhandelen. Betrapte chauffeurs riskeren voor de rechtbank een boete tot 5.000 euro. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.