Dieven aan de haal met twee jetski's

Deze jetski van Piet Devriendt werd gestolen.
Foto Proot Deze jetski van Piet Devriendt werd gestolen.
Dieven zijn er dinsdagnacht vandoor gegaan met twee jetski's bij North Sea Boating in Blankenberge.

De daders forceerden de omheining en namen de vaartuigen - inclusief trailers - mee. Eén van de slachtoffers is chef-kok Piet Devriendt van het bekende restaurant 'de Oesterput'. "De nieuwprijs bedraagt toch al snel 12.000 euro. Leuk is anders", aldus Piet.


Opvallend genoeg namen de dieven enkel twee relatief oude jetski's mee. De recente modellen lieten ze onaangeroerd achter. "Al is dat niet helemaal onlogisch. In de nieuwe jetski's zit een GPS-tracker verwerkt, waardoor we vanop afstand kunnen checken waar ze zich bevinden. Bij de gestolen vaartuigen was dat niet het geval", verklaart Luc Degroote, zaakvoerder van North Sea Boating.


Volgens de eerste vaststellingen sloegen de dieven hun slag tussen 2 en 5 uur 's nachts bij het bootbedrijf langs de Wenduinse Steenweg. "Er lag iemand te slapen in de loods. Om 2 uur was er nog niks weg. Toen hij opstond, was de diefstal al gebeurd. De daders forceerden de omheining en knipten een draad door. Dit is voor iedereen een vervelende situatie", aldus Luc.

12.000 euro

Buurman Piet Devriendt is één van de slachtoffers. Zijn jetski van tien jaar oud werd gestolen, inclusief trailer. "Nieuw kost zo'n jetski toch al snel 12.000 euro. De diefstal is letterlijk en figuurlijk een streep door mijn rekening", aldus Piet. Opvallend: de tweede jetski die werd gestolen, stond in herstelling. Een motor was er niet aanwezig in het vaartuig. "Zo slim zijn ze dan ook weer niet. Al lijkt het me duidelijk dat dit diefstallen op bestelling zijn", zegt zaakvoerder Luc Degroote. De politie kwam ter plaatse en deed de nodige vaststellingen. "Het onderzoek is volop bezig", aldus woordvoerder Philip Denoyette. De politie zal nu camerabeelden uit de buurt opvragen om eventuele verdachten op te sporen.


(MMB)