Dertigers riskeren tot 20 maanden cel voor maandenlange verkoop cannabis

Pattern of fresh green weed marijuana (cannabis) buds or flowers on yellow background. Flat lay.
Getty Images/iStockphoto Pattern of fresh green weed marijuana (cannabis) buds or flowers on yellow background. Flat lay.
Twee dertigers moesten zich donderdagochtend verantwoorden voor de rechtbank voor de maandenlange verkoop van cannabis in Blankenberge, waaronder aan minderjarigen.

Het pand waarin S.R. (32) en F.D. (34) hun cannabis verkochten stond bij de politie van Blankenberge al langer bekend als ‘verdacht’. Toen een patrouille in augustus 2018 verdacht gedrag opmerkte van twee jongeren in de buurt, besloten ze over te gaan tot observatie. Al snel zagen ze de minderjarigen het huis in de Kerkstraat binnen gaan en na amper vier minuten liepen ze opnieuw buiten. Uit controle bleek dat ze cannabis op zak hadden en het in dat bewuste huis kochten. De politie ging korte tijd later over tot een huiszoeking en trof er nog 30 gram cannabis, een weegschaal en verpakkingsmateriaal aan. Verder onderzoek wees uit dat beklaagden al tussen de zes en acht maanden cannabis dealen. Alles samen zouden ze 800 gram verkocht hebben. Het Openbaar Ministerie vorderde voor de 32-jarige vrouw 15 maanden cel. Haar kompaan, een 34-jarige man, riskeert 20 maanden cel. De vrouw vroeg opschorting van straf en verklaarde dat ze in financiële moeilijkheden zat. De andere beklaagde vroeg een werkstraf. Vonnis 5 december. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.