Dakloze dieren Aquatopia vinden thuis aan zee

In het Blankenbergse Serpentarium werden gisteren dertien nieuwe bewoners verwelkomd. De reptielen en padden zijn afkomstig van Aquatopia, dat vorig weekend de deuren sloot. Het grootste deel van de dakloze dieren van Aquatopia verhuizen naar de Antwerpse Zoo. Een koppel rode tegu's (een soort hagedis), zes korenslangen en vijf vuurbuikpadden vonden een nieuwe thuis in het Serpentarium op de Blankenbergse Zeedijk, ook eigendom van KMDA. "De dieren die we kunnen plaatsen in onze collectie, hebben we overgenomen. Vuurbuikpadden of bombina's hadden we nog niet in het Serpentarium en we hadden nog plek voor hen. Ook voor de korenslangen was er nog plaats bij degene die we al hadden. Het koppel rode tegu's vervoegt ons enige exemplaar", vertelt Marnick Croes, van het Serpentarium. De verhuis ging vlot. In dozen van piepschuim werden de dieren in Antwerpen opgehaald en naar Blankenberge gebracht. "De dozen in isomo houden hen warm. Van zo'n kort transport hebben de dieren geen last", klinkt het. (JVRB)

Benny Proot
Een vuurbuikpadje wordt losgelaten in zijn nieuw aquarium.
Benny Proot Een vuurbuikpadje wordt losgelaten in zijn nieuw aquarium.
Dierenverzorgers Alexander Vanmassenhove (l.) en Ben Jacobus verwelkomen de korenslangen in het Serpentarium in Blankenberge.
Benny Proot Dierenverzorgers Alexander Vanmassenhove (l.) en Ben Jacobus verwelkomen de korenslangen in het Serpentarium in Blankenberge.