Daar is de kritiek op het parkeerplan al: “Goedkoop? Het wordt net duurder”

Blankenberge nieuwe parkeer regeling aan Sea Life
Benny Proot Blankenberge nieuwe parkeer regeling aan Sea Life
Het nieuwe parkeerplan voor Blankenberge, vanaf januari 2020, botst al meteen op felle kritiek. Niet alleen in de reacties op Facebook klinkt het hard, ook oppositiepartij Open Vld is niet mals.

“Er wordt gesproken over een goedkoper plan, maar er zijn tal van voorbeelden van mensen waarvoor het net duurder wordt”, zegt Björn Prasse (Open Vld). “De parkeerdruk in de straten zonder betalend parkeren zal alleen maar toenemen en voortaan zeven dagen op zeven. Minder mobiele mensen zonder andersvalidenkaart worden ook naar een abonnement geduwd en zullen voortaan de volle pot betalen. De geplande afname van het aantal plaatsen op de Markt en ook in het verlengde van Ruzettelaan zal parkeerdruk op de omgeving nog meer vergroten.”

Er zijn ook positieve punten, stelt Prasse: “Het aanmoedigen van de fiets is bijvoorbeeld een goede zaak. Maar het is betreurenswaardig dat de adviesraden pas helemaal op het einde ingelicht werden over het nieuwe plan. Iedereen moet de tijd krijgen om het plan grondig te bekijken. Daarom zullen we vragen om het niet op de gemeenteraad van november, maar op die van december te behandelen.” Volgens het stadsbestuur is dat niet de bedoeling. “We willen net nu goedkeuren, omdat er nog op tijd moet worden gestart met het aanpassen van verkeersborden.”
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Marc Goethals

    NV-A wil alles afnemen van de burger en ons wetten en regelgeving opleggen de sp.a en cdn.v waren blij dat ze mee kunnen spelen terwijl dat open vld bij de komende verkiezingen hier te Blankenberge de grote overwinnaar zal zijn en maar terecht ook, de burger zal zeker de frietkot soap niet vergeten, mevrouw Dumarey zal weer met hangende pootjes ih parlement mogen zetelen.

  • Louis Verlinden

    De kracht van verandering,alles eerst beslissen zonder raadplegingen en dan zo vlug mogelijk door de mensen hun strot duwen

  • Eddy De Pooter

    Welke partij trekt daar weeral de coalitie? Juist.