Corsosaurus heeft voorliefde voor bloemen

De dinosaurus krijgt langzaam maar zeker vorm in ijzer en piepschuim.
Foto Proot De dinosaurus krijgt langzaam maar zeker vorm in ijzer en piepschuim.

Een dinosaurus uit bloemen zal op zaterdag 30 augustus, de dag voor de Bloemenstoet, het Leopold III-plein in Blankenberge onveilig maken. De vijf Vlaamse corsosteden (Blankenberge, Ternat, Sint-Gillis-Dendermonde, Loenhout en Wommelgem) en het Nederlandse Zundert werken samen aan de 'corsosaurus' van 15 meter lang.


Het is de tweede maal dat de corsosteden samen een evenement organiseren onder de naam 'Erfgoed in bloemen'. Nu zijn twee lassers uit Zundert, een begeleider uit Ternat en een Blankenbergse carver bezig de dino in piepschuim en ijzer vorm te geven. "De corsosaurus zal op het plein bebloemd worden, en ook het laatste stuk van het laswerk zal daar gebeuren. Zo kan iedereen zien hoe het is om bloemenwagens te maken", zegt cultuurschepen Philip Konings.


"Voor de corsosaurus zullen 70.000 bloemen gebruikt worden", zegt regisseur Jan Vanquahtem. "Het idee kreeg ik door de afbraakwerken van het station. Door de werken werd onze dino gewekt, en zo komt die op het stationsplein naar boven."


De Bloemenstoet van zondag pakt ook uit met een primeur. Vier groepen verklede steltenlopers zullen meestappen in de stoet met bebloemde praalwagens. Zo zie je er Venetiaans geïnspireerd steltenlopers, de groep Fluor Fantastic, Frogs & Krekel en vissen van Grand Aquaria. (JVRB)