Bubble, Pingu of Peppi: nog tien namen in de running voor pinguïnkuikens

Blankenberge broedende pinguins in sealife center
Benny Proot Blankenberge broedende pinguins in sealife center
Er zijn tien namen geselecteerd voor de twee donzige babypinguïns van Sea Life Blankenberge. Stemmen kan op de Facebookpagina van Sea Life.

Afgelopen lente zijn die kuikens geboren. Sea Life schakelt de hulp in van hun bezoekers om de twee diertjes een naam te geven. “We kregen veel goede suggesties binnen, maar we moesten ons beperken tot een top 10", vertelt hoofddierenverzorger Manu Potin. “Zo zijn bijvoorbeeld namen zoals Happy, Mumble en Indigo al eerder gegeven aan onze pinguïns, dus die namen haalden de selectie niet. We kijken uit naar wat onze bezoekers beslissen. Ze kunnen nog kiezen uit Peppi, Kokki, Bo, Billy, Charlie, Bubble, Splash, Pingu, Sam of Nicol

Wie een suggestie had, kon die insturen via Facebook en Instagram voor 11 juli. Op de Facebookpagina van het park kan je tot 18 juli stemmen op jouw favorieten. De twee namen die het meeste steun krijgen van het publiek, worden dan officieel gegeven aan de jongste telgen van het pinguïnverblijf. 

De geboorte van de twee pinguïns maakt deel uit van het kweekprogramma. De Humboldtpinguïn is namelijk een van de meest bedreigde soorten in de wereld. Deze soort leeft vooral aan de kust van Peru en Chili, en dankt zijn naam aan de Duitse ontdekkingsreiziger Alexander von Humboldt.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.