Boetes voor dagjestoeristen aan de kust: “Onze boodschap is duidelijk: blijf vooral thuis”

De politie controleert de afritten richting kust.
Twitter/Politie Westkust De politie controleert de afritten richting kust.
De politie aan de kust voert dit weekend strenge controles uit. Zo wil ze vermijden dat mensen naar de kustgemeenten afzakken om te gaan uitwaaien. Wie geen geldige reden heeft, riskeert een boete. Afgelopen week schreef de politie van Blankenberge al 17 processen-verbaal uit.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De politiezone Blankenberge/Zuienkerke start vandaag met wegblokkades op alle belangrijke invalswegen. Daarnaast controleren motorrijders de duinen en is ook de federale politie te paard aanwezig. In samenwerking met de strandreddingsdiensten wordt ook een drone ingezet. Verder krijgt de zone versterking van zes inspecteurs in opleiding.”Wij zullen de maatregelen strikt toepassen”, bevestigt commissaris Philippe Denoyette. “Wie hier niet moet zijn, krijgt meteen een boete. Er volgt niet eerst een waarschuwing. Niet-essentiële verplaatsingen naar de kust zijn uit den boze.”

Vooral voor werkgevers die de regels niet respecteren, kunnen de boetes oplopen. Gisteren werden ook al verschillende boetes uitgeschreven. In de namiddag stond de teller op 17, en daar kwamen er ‘s avonds nog eens 15 bij. Zo hield de politie een busje met zeven Poolse werknemers tegen die op weg waren naar hun hotel. Zij moesten te voet verder, op een veilige afstand van elkaar.

“Blijf thuis”

Denoyette vreest dat er ook dit weekend nog heel wat hardleerse kustgangers naar Blankenberge zullen afzakken. “Onze politiezone is erg actief op sociale media. Je kan je niet voorstellen hoe creatief mensen zijn om een reden te bedenken waarom we hen toch zouden moeten doorlaten. Maar onze boodschap is duidelijk: blijf vooral thuis.” 
41 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • pascale binard

  Nog meer controles invoeren

 • Albert De Vries

  Straks, de politie, uw besmette en besmettende vriend... Want hun ontsmettingsgel staat / stond in hun auto... en voor de rest, niks van bescherming of social distance, niet onder elkaar en niet naar de burger toe. Maar wel deze social distance-boodschap controleren en verkondigen met een drone...

 • guy vermeulen

  Ik zit hier nog aan zee.

 • Rayan El Arami

  Als je een tweede verblijf hebt is dat teken dat je je die tax ook wel kan veroorloven. Stop dus met zagen. Er zijn mensen die het met veel minder moeten stellen, er mogelijk harder voor moeten werken dan jij, en die als ze ziek vallen serieus in de miserie zitten. En als men tegen het einde van de week inderdaad een kentering wil zien, dan zullen de egoïsten en lomperiken snel een serieuze ommezwaai in hun gedrag moeten maken of het gaat hier alsnog de verkeerde kant op.

 • Jean-Marc Carton

  die uit het binnenland moeten nu hun corona niet naar de kust brengen, de belgen zijn hardeers, juist gezien op het nieuws dat ze in brussel niet wisten dat er samenscholinsverbod was. Geef ze een premie of iets en ze zullen wel weten waar ze moeten zijn. Ze begrijpen dan niet waarom er in brussel meer doden vallen. Veel strenger zijn is de boodschap.