Bestuurder van BMW met gestolen nummerplaten probeert agenten aan te rijden tijdens wilde achtervolging

De BMW eindigde in het midden van de Mercatorstraat tijdens de achtervolging. De bestuurder sloeg te voet op de vlucht en werd overmeesterd in de Bastenakenstraat.
Bart Boterman De BMW eindigde in het midden van de Mercatorstraat tijdens de achtervolging. De bestuurder sloeg te voet op de vlucht en werd overmeesterd in de Bastenakenstraat.
In Blankenberge en Zeebrugge heeft de politie woensdagnamiddag een BMW met gestolen nummerplaten achtervolgd. Daarbij moesten agenten meermaals uit de weg springen om niet aangereden te worden, werd een combi aangereden en haalde de auto snelheden tot 140 km per uur in de bebouwde kom. Na meerdere mislukte pogingen om de bestuurder staande te houden, werd hij te voet overmeesterd in de Bastenakenstraat in Zeebrugge.

Een ANPR-camera registreerde woensdagnamiddag dat een BMW de politiezone Blankenberge/Zuienkerke binnenreed met gestolen nummerplaten. Een patrouille werd erop af gestuurd en in de Vredelaan werd het voertuig staande gehouden. 

Toen de inspecteurs vroegen om de motor stil te leggen, drukte de bestuurder het gaspedaal in. De BMW reed verder naar de doodlopende straat en wijk Florahof in Blankenberge. Daar probeerde de politie hem opnieuw staande te houden, maar hij drukte het gaspedaal in waarop de inspecteurs aan de kant moesten springen. Een gevel van een woning, een geparkeerd voertuig en een combi werden daarbij aangereden. 

Politie gooit raam in

De BMW vluchtte verder via de Kerkstraat en de Zeebruggelaan naar Zeebrugge, met politiecombi’s in het kielzog. Daarbij werden snelheden tot 140 kilometer per uur bereikt in de bebouwde kom. In het Duinenpad in Zeebrugge probeerde de politie hem een derde keer te doen stoppen. Een politieman gooide het zijaam van de BMW in om de sleutel uit het contact te trekken, maar de man gaf opnieuw plankgas. Daardoor raakte de politieman gewond aan de hand. 

Omdat de BMW dusdanig beschadigd was, viel die stil in de Mercatorstraat in Zeebrugge. De bestuurder sloeg te voet op de vlucht en werd uiteindelijk overmeesterd in de Bastenakenstraat. Er was intussen heel wat politieversterking opgeroepen en de buurt werd hevig opgeschrikt. De politie ging op de vluchtende bestuurder af met getrokken wapens, maar er zijn geen schoten gelost.

Gewapende weerspannigheid

De bestuurder blijkt een man te zijn die ingeschreven staat in Lissewege, op een adres van het OCMW in Brugge. De man werd meteen gedagvaard voor de rechtbank. “Hij zal zich in februari 2020 moeten verantwoorden voor de correctionele rechtbank in Brugge, dit voor de gestolen nummerplaten, gewapende weerspannigheid en slagen aan politie. Zijn voertuig werd in beslag genomen. De afdeling verkeer van het parket zal voorts nagaan welke inbreuken werden gepleegd, waarvoor hij zich nog zal moeten verantwoorden voor de politierechtbank”, laat het Brugse parket weten. 
19 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Luc Michiels

  Veroordelen voor poging tot moord met verzwarende omstandigheden ...

 • willem merken

  Het OCMW mag niet controleren wat hun cliënten hebben zoals vastgoed in het buitenland, dikke auto's hier bij ons en dan verontwaardigd zijn dat de burger dat niet meer pikt. Goed van de politie nu het gekrom nog.

 • Luc Moortgat

  Dappere politie! Proficiat! Jammer dat men zogezegd nooit iets weet bij OCMW dat volledig door belastingbetaler is gesponsord.

 • Vaneylen Pierre

  Hij werd verzocht de volgende keer wat voorzichtiger te zijn zodat men hem niet meer kan pakken; het OCMW zal de schade integraal betalen en hunne klant een nieuwe BMW schenken zodat hij er geen meer moet stelen.

 • Toran Korshnah

  Die zal het heel goed mogen uitleggen. Die politierechter mag zich eens uitleven...