Bekend hotel Petit Rouge in Blankenberge sluit de deuren

Het hotel Petit Rouge.
Google Street View Het hotel Petit Rouge.
Vakantiecentrum Petit Rouge op de Zeedijk van Blankenberge sluit al in januari 2020 definitief de deuren. Dat het hotel ermee ophield, was al bekend, maar verwacht werd dat het langer zou duren. Er komen appartementen in de plaats.

Het hotel met de knappe gelige gevel was ooit een van de eerste gebouwen op de dijk van Blankenberge. Het werd later uitgebouwd tot succesvol hotel met bijna tachtig kamers. In 1995 kocht de socialistische mutualiteit Voorzorg van Limburg het hotel. Daarvoor kregen ze subsidies, tot grote ergernis van uitbaters van privé-hotels in de badstad. Zij protesteerden toen bij de heropening van Petit Rouge in 2001 tegen concurrentievervalsing via subsidies aan hotels uit het sociaal toerisme. De historische gevel werd altijd bewaard als bouwkundig erfgoed, maar het gebouw zou nu toch afgebroken worden. Een bouwpromotor kocht het gebouw, dat al een tijdje te koop stond. Alle dertig werknemers in het vakantiecentrum hebben begin deze week hun ontslag gekregen. 

Normaal gezien wilden de uitbaters het hotel nog openhouden tot eind 2020, maar de voorzijde van het gebouw is in een te slechte staat. Zo vielen vorige week nog brokstukken van de gevel en moesten er balkons gestut worden. Het centrum sluit op 12 januari.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Marc Statham

    Ja zet er nog wat betonblokken bij, het is daar nu al met voorsprong de meest lelijke en marginale kuststad.