Acht rijbewijzen ingetrokken bij nachtelijke alcohol- en drugscontroles

De politie Blankenberge/Zuienkerke trok 8 rijbewijzen in.
Belga De politie Blankenberge/Zuienkerke trok 8 rijbewijzen in.
De lokale politie Blankenberge/Zuienkerke heeft zaterdagnacht alcohol- en drugscontroles gehouden. In totaal werden 198 bestuurders gecontroleerd. 8 van hen bleken een strafbaar alcoholgehalte in hun bloed te hebben of reden rond onder invloed van drugs.

4 van de 198 gecontroleerde bestuurders hadden zaterdagnacht net een glas teveel op. Ze moesten hun wagen voor 3 uren langs de kant laten staan en betaalden een onmiddellijke inning. 2 bestuurders legden een positieve ademtest af. Van één van hen werd het rijbewijs 6 uren ingehouden. De tweede chauffeur moest zijn of haar rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen inleveren en werd ook opgesloten in de cel voor openbare dronkenschap. 2 bestuurders legden dan weer een positieve drugstest af en bleken onder invloed van cannabis. Hun rijbewijs werd eveneens voor 15 dagen ingetrokken. Tot slot stelde de politie ook processen-verbaal op voor onder meer drugsbezit, niet-verzekering en niet-keuring.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.