Zondagse ‘Wandeling voor Verdraagzaamheid’ lokt ruim 300 geïnteresseerden

De wandeling lokte een 300-tal mensen.
Mine Dalemans De wandeling lokte een 300-tal mensen.
In Bilzen vond zondagmiddag een wandeling plaats voor de verdraagzaamheid. Deze wandeling was een reactie op de gebeurtenissen rond het asielcentrum van Grote-Spouwen. Zo’n 300 mensen kwamen opdagen voor de solidariteitsactie.

De gebeurtenissen aan het asielcentrum blijven een gespreksonderwerp. Normaal gezien zou er afgelopen vrijdag ook een wake hebben plaatsgevonden aan het asielcentrum Ark van Noé in Grote-Spouwen, maar die vond uiteindelijk niet plaats. “We willen de deelgemeente Grote-Spouwen niet verder belasten”, klonk het. Vervolgens werd er verwezen naar de wandeling die zondagmiddag plaatsvond.

De deelnemers vertrokken rond 14 uur aan de Kimpel en wandelden vervolgens richting de Markt. Heel wat gemeenteraadsleden kwamen opdagen en verder waren er ook tal van gezinnen die meewandelden. Het sleutelwoord tijdens de wandeling was ‘verdraagzaamheid’. Met de actie hopen de initiatiefnemers in de eerste plaats het samenhorigheidsgevoel in de gemeente te versterken.

De wandeling lokte een 300-tal mensen.
Mine Dalemans De wandeling lokte een 300-tal mensen.
De wandeling lokte een 300-tal mensen.
Mine Dalemans De wandeling lokte een 300-tal mensen.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.