Winnen Bilzenaar Bjorn en kompaan Corneel de eerste editie van LEGO Masters?

Zaterdag weten we of Bjorn en Corneel aan de haal gaan met de trofee.
VTM Zaterdag weten we of Bjorn en Corneel aan de haal gaan met de trofee.
Zaterdag is het zover: dan zendt VTM de finale uit van LEGO Masters. Om 20.25 uur stipt strijden drie teams om de eer van beste LEGO-bouwers van Nederland en België. Ook Bilzenaar Bjorn (40) zal samen met Corneel (21) alles uit de kast halen om te winnen.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Het belooft een loodzware finale te worden. De drie teams mogen zich aan een opdracht verwachten die liefst 28 uur duurt. De bedoeling is om aan de hand van 2,5 miljoen steentjes hun ‘masterbuild’ te maken. De teams mogen bouwen wat ze maar willen.

Rockster voor LEGO-fanaten

Als proef op de som worden de bouwwerken dit keer door twee Senior Designers van LEGO beoordeeld. Brickmaster Bas wordt bijgestaan door zijn collega Justin Ramsden: een grootheid in de LEGO-wereld. Hij ontwikkelde onder meer de set ‘Upside Down’ van de populaire serie ‘Stranger Things’. “Justin is een rockster voor LEGO-fanaten”, vindt Bilzenaar Bjorn (40), die de Vlaamse eer verdedigt.

Hij vormt samen met de Ieperse Corneel (21) een duo. Dat de twee in de finale staan, kwam als een totale verrassing. “We zijn hier eigenlijk zonder verwachtingen aan begonnen. Elke aflevering meepikken was al mooi”, klinkt.

Of Bjorn en Corneel de titel van LEGO Masters op hun naam mogen schrijven, de 25.000 euro binnenhalen en een reis naar LEGO House in Denemarken cadeau krijgen, zal de laatste aflevering op 30 mei moeten uitwijzen.

Op 30 mei om 20.25 uur kan je kijken naar de finale van LEGO Masters op VTM!
Lego Masters Op 30 mei om 20.25 uur kan je kijken naar de finale van LEGO Masters op VTM!