Warm welkom voor Sinterklaas

Het kasteel van Alden Biesen is de komende weken de thuis van de Sint en zijn Zwarte Pieten.
TONY VAN GALEN Het kasteel van Alden Biesen is de komende weken de thuis van de Sint en zijn Zwarte Pieten.
De Sint is in het land. De goedheiligman en zijn Zwarte Pieten deden gisteren menig kinderhart sneller slaan toen ze hun intrede maakten in het kasteel van Alden Biesen. Voorafgaand aan de intocht boorde hij zich met zijn gevolg een weg door de 5.000 toeschouwers op de Maastrichter Allee. De Sint werd voorafgegaan door pieten op vespa's en scooters.

Alden Biesen, het sintpaleis van dienst is vier weken lang de thuishaven van Sinterklaas en zijn legertje pieten. Kinderen kunnen altijd een bezoekje brengen, en ontdekken wat hij eet, hoe hij de pakjes samenstelt en verzendt, waar hij slaapt en hoe hij zich ontspant. Bovendien treedt hij op in een show waar klassieke en moderne sinterklaasliedjes worden gezongen. Liefst 27 shows worden in Alden Biesen opgevoerd en bijgewoond door 10.000 ouders. Hierin laat de Sint zien dat hij mee is met zijn tijd. Kinderen kunnen hun wensen online aan de Sint laten weten (brieven@sintpaleis.be).

Kinderen geven cadeau

Het sintpaleis breekt met de traditie dat de heilige man alleen maar cadeautjes uitdeelt. Voor het eerst geven de kinderen een cadeau aan de Sint. Zo ondertekende hij een abstract schilderij van meer dan elf vierkante meter groot. Hierop hebben zo'n 100 kinderen van de Kunstkoepel (academie beeldende kunsten) attributen van de Sint geschilderd. Het doek komt na de intocht van de Sint aan de zijgevel van het stadhuis te hangen.


(LXB)