Vijf boetes voor corona-overtredingen

De lokale politie Bilzen-Hoeselt-Riemst
RTZ De lokale politie Bilzen-Hoeselt-Riemst
Zaterdagnacht heeft de lokale politie van Bilzen, Hoeselt en Riemst 5 personen beboet wegens schending van de richtlijnen tegen de verspreiding van het coronavirus.

De eerste bestuurder uit Lanaken werd, wegens onverantwoord rijgedrag, om 20.30 uur klemgereden op de Hospitaalstraat in het centrum van Bilzen. De bestuurder had even voordien in Mopertingen het rode verkeerslicht genegeerd om vervolgens met hoge snelheid weg te rijden in de richting van Bilzen. Daarbij werden snelheden van boven de 150 kilometer per uur gehaald. Een collega die op weg was naar het werk, had de bestuurder (22) opgemerkt toen hij aan de linkerkant van verkeerseilanden reed. Hij had echter niet gedronken, noch drugs gebruikt. In opdracht van het Parket Limburg werd zijn rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken.

Omdat de bestuurder geen reden kon geven waarom hij aan het rondrijden was, werd een boete van 250 euro opgesteld voor het niet naleven van de regels tegen de verspreiding van het coronavirus. Hij moest een minnelijke schikking betalen.

Op bezoek bij kameraad

Om 22.30 uur werden in de Parklaan in Bilzen 3 personen gecontroleerd, waarvan 2 personen uit Diest en 1 iemand uit Genk. De 3 personen, die allemaal gekend waren voor druggerelateerde feiten, gaven aan bij een kameraad in Bilzen “op bezoek” te zijn geweest. Omdat ook deze personen de coronarichtlijnen aan hun laars lapten, kregen zij elk een boete van 250 euro.

“Niet op de hoogte”

Op de E313 te Riemst kreeg nog een bestuurder 250 euro boete omdat hij rond reed zonder geldige reden. Naar eigen zeggen was hij niet op de hoogte van de maatregelen. Twintig andere bestuurders die tijdens de nacht gecontroleerd werden, konden wel een gegronde reden geven waarom zij aan het rijden waren. Zo waren er bestuurders bij die gingen werken bij een bakker of bij de NMBS.