Veel buitenlanders beboet wegens verbreken coronamaatregel

Photo News
De politie heeft woensdag Fransmannen en Roemenen staande gehouden die in onze provincie rondreden. Dat gebeurde in Bilzen, Hoeselt en Voeren. Ze kregen allemaal een boete.

Om 13.30 uur werd een voertuig uit Frankrijk staande gehouden. De bestuurder gaf aan vanuit Nederland op weg te zijn naar België om een warenhuis te bezoeken. De Franse passagier kreeg wegens het niet-naleven van de coronarichtlijnen een OMS-boete van 250 euro te betalen.

In het voertuig werden een gestolen Duitse kentekenplaat en een Luxemburgse kentekenplaat aangetroffen. De gevonden kentekenplaten werden in beslag genomen en zullen worden overgemaakt aan de bevoegde diensten.

Inbrekers

Op het grondgebied van Voeren werden drie Roemenen in een Frans voertuig rond 10 uur aan de grensovergang staande gehouden.

De Roemenen konden voor hun aanwezigheid in Voeren geen geldige reden geven en werden dus wegens het schenden van de coronawetgeving elk beboet met 250 euro.

Omdat in het voertuig ook inbrekersmateriaal werd aangetroffen, werden de drie Roemenen kort gearresteerd. Er werden de nodige vingerafdrukken en foto’s genomen in het kader van rondtrekkende dadergroeperingen.