Twee verdachten gevat na schietpartij aan bushalte

Toon Royackers
De lokale politie heeft twee verdachten gevat na de schietpartij van maandagnamiddag aan een bushalte langs de Zutendaalweg in Munsterbilzen bij Bilzen. Ter hoogte van het kruispunt met de Langblookstraat openden onbekenden daar plots het vuur op een voorbijrijdende lijnbus, en op enkele mensen die aan een bushokje aan het wachten waren.

Eén van de reizigers in het bushokje liep verwondingen op in de borststreek en aan zijn been. De man kon even later toch nog op eigen kracht zijn eigen lijnbus nemen, en raakte zo thuis. Pas daar liet hij aan familieleden zijn verwondingen zien. Die brachten hem vervolgens naar de spoeddienst van het Vesaliusziekenhuis in Tongeren. Daar werd ook meteen alarm geslagen bij de lokale politie van Bilzen, Hoeselt en Riemst.

Twee verdachten gevat

De politie ging op zoek naar eventuele aanwijzingen aan de bushalte langs de Zutendaalweg. De omgeving werd een groot deel van de avond afgezet. Uiteindelijk konden speurders twee verdachten meenemen voor verhoor. Het motief voor hun schietpartij is voorlopig onduidelijk. Het lijkt er wel op dat het slachtoffer dat geraakt werd, eerder toevallig was uitgekozen. De jongeman uit Tongeren mocht gelukkig intussen het ziekenhuis verlaten. Hij stelt het al veel beter.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.