Student handelsingenieur is
het jongste gemeenteraadslid

Baudouin Wolwertz  is het jongste lid van de gemeenteraad van Bilzen.
Xavier Lenaers Baudouin Wolwertz is het jongste lid van de gemeenteraad van Bilzen.
Baudouin Wolwertz (20) uit Spouwen, derdejaars handelsingenieur aan Uhasselt campus Diepenbeek, is de benjamin van de 31 mannen en vrouwen die zetelen in de gemeenteraad. Ze werden donderdag ingezworen tijdens de installatievergadering van de gemeenteraad. Hij kwam voor het eerst op voor de open stadslijst Beter Bilzen (voornamelijk Open Vld), kreeg 923 stemmen achter z’n naam en werd meteen verkozen. “Het was een complete verrassing. Zo’n goede score had ik in m’n stoutste dromen niet verwacht”, klinkt het.

Toch is de politiek hem niet vreemd, zo blijkt. Baudouin Wolwertz - wat wolvenhart betekent in het Luxemburgs, z’n opa is afkomstig uit Groot Hertogdom - komt uit een politieke familie. “Ik kom uit een diep blauw (lees, liberaal) nest”, zegt Wolwertz. “M’n moeder is verwant met de blauwe familie Willems, m’n stiefvader is de kleinzoon van de vroegere liberale burgemeester Pierre Stroeken. Aan tafel thuis wordt vaak over politiek gesproken. M’n ouders hebben me zeker niet gepusht om in de politiek te stappen.”

Voorzichtig

Als jonge tiener, Baudouin was 15 jaar, werd hij lid van de Open Vld van Bilzen. Drie jaar later trad hij toe tot het bestuur van de partij. En Guido Cleuren, huidig schepen voor Beter Bilzen en oud-leraar van Baudouin, kon hem overtuigen om mee te doen aan de verkiezingen. “Ik ben in de politiek gerold, maar ik ben er ook in geïnteresseerd”, liet hij weten. Na drie jaar volgt hij Rudi Dops (N-VA) op als voorzitter van de gemeenteraad. “Dan ben ik 23 jaar en afgestudeerd”, getuigde hij. Niet te vroeg om die functie op te nemen? “Ik ga de komende drie jaar goed uit m’n doppen kijken hoe Rudi het doet als voorzitter”, legt hij uit. “Ik ga m’n verantwoordelijkheid niet uit de weg.” Baudouin Wolwertz wil niet te ver vooruitkijken. “Ik heb nog geen uitgesproken ambities in de politiek. Ik weet ook niet waar ik binnen zes jaar zal staan. Ik wil het goed doen en ik zal wel zien wat op me af komt”, aldus nog een nuchtere, maar voorzichtige jonge politicus.

Baudouin Wolwertz is student handelsingenieur en met z’n 20 lentes is hij de benjamin van de raadsleden in Bilzen.
Xavier Lenaers Baudouin Wolwertz is student handelsingenieur en met z’n 20 lentes is hij de benjamin van de raadsleden in Bilzen.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.