Scholieren planten 2.000 bomen aan Het Broek

Vijftig kinderen van de lagere school Het Beukenbroekje uit Rosmeer planten tweeduizend bomen aan Het Broek.
Karolien Coenen Vijftig kinderen van de lagere school Het Beukenbroekje uit Rosmeer planten tweeduizend bomen aan Het Broek.
Groot-Bilzen is een bos rijker. Vijftig leerlingen van de lagere school Het Beukenbrokje in Rosmeer hebben tweeduizend bomen geplant achter Het Broek, aan de watertoren van Rosmeer. “We krijgen in één klap meer dan honderd are bos bij”, zegt schepen van Milieu Veronik Moesen (N-VA).

“Het bos is niet alleen goed voor zuivere lucht, de bomen bovenaan de helling op het Broek zullen het regenwater ook beter vasthouden. Daardoor stroomt het water niet meteen naar het dal. Het bos kan helpen om erosie richting Bosstraat te vermijden”, meent schepen Moesen. 

“Onze school werd al drie keer bekroond met het Milieuzorg-op-school-logo”, zegt lerares Ingeborg Kerkhofs. “In de klassen werken we ook regelmatig rond het milieu. Dit nieuwe ligt ook op een boogscheut van onze school.” 

Derde bos

De tweeduizend bomen werden geplant op een stuk grond van 1,3 hectare dat het stadsbestuur vorig jaar kon kopen. “Het perceel ligt in een bosuitbreidingsgebied van vijftien hectare”, weet Moesen. 

“Het is al het derde bos dat we aanplanten”, reageert burgemeester Bruno Steegen (Beter Bilzen). Op zaterdag 2 maart kunnen inwoners uit Rosmeer zelf bomen komen planten achter Het Broek.

Vijftig kinderen van de lagere school Het Beukenbroekje uit Rosmeer planten tweeduizend bomen aan Het Broek.
Karolien Coenen Vijftig kinderen van de lagere school Het Beukenbroekje uit Rosmeer planten tweeduizend bomen aan Het Broek.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.