Restorecensie: Chopin in Bilzen ****

Restaurant Chopin in Bilzen.
Emelie Wojcik Restaurant Chopin in Bilzen.
Elke week sturen we een journalist op pad om verschillende type restaurants te beoordelen op prijs en kwaliteit. Op de gezellige markt van Bilzen liggen tal van horecazaken vlak naast elkaar. Toch springt de met neon verlichte eetzaak Chopin meteen in het oog. Wij deden de test om na te gaan wat er schuil gaat achter deze veelbelovende naam. Staat er ons een harmonie van smaken te wachten, of valt de zaak straks volledig uit de toon?

Bij het binnenkomen in Chopin is gezelligheid meteen troef. Er heerst een sfeervolle drukte, maar toch slagen mijn metgezel en ik erin een tafeltje te bemachtigen. We nemen plaats recht tegenover de bar, in onze eigen oase van rust. Want ja, ondanks de drukte hoor je eigenlijk alleen je eigen gesprek en laat zelfs de radio bij momenten duidelijk van zich horen. De radio staat overigens niet afgestemd op Chopin, voor wie daarop hoopte. 

Hoevekip op Bilzerse wijze.
Emelie Wojcik Hoevekip op Bilzerse wijze.

Op een drukke avond verwacht je niet meteen dat de obers aan je tafel staan van zodra je plaatsneemt aan een tafel, toch is dat hier het geval. Gelukkig krijgen we nog even de tijd om te kiezen uit het uitgebreide aanbod en bestellen we vervolgens drankjes en een hoofdgerecht. Chopin pakt uit met streekgerechten zoals ‘hoevekip op Bilzerse wijze’. De keuze voor het hoofdgerecht is dan ook snel gemaakt.

De hoevekip wordt geserveerd in de vorm van een filet overgoten met een Bilzers biersausje vergezeld met appelmoes en een fris slaatje. Toch is het gerecht meer dan een standaard kip met appelmoes. Dat is vooral de verdienste van het biersausje, dat verrassend genoeg ook nog pruimen en spek bevat. Eén hap van zo’n pruim en het biersausje ontploft in je mond. Vergeet dat konijn met pruimen dus maar, Bilzerse hoevekip met pruimen is wat je wil eten. 

De misérable.
Emelie Wojcik De misérable.

Proevertjes

Na een verdienstelijke poging om de kip volledig op te smikkelen, kijken mijn metgezel en ik toch uit naar een dessert. Wanneer we een ober roepen, komt die echter aanzetten met partysnacks. Chopin heeft namelijk een nieuwe keuken en trakteert haar klanten momenteel op proevertjes. Hoewel dat normaal gezien een erg welgekomen attentie is, slikken de proevertjes toch niet lekker weg na zo’n bevredigend hoofdgerecht. Ach ja, we offeren ons wel op!

Met partysnacks achter de kiezen schakelen we meteen over naar het dessert. We kiezen voor de misérable, een gebak met boterroom tussen twee laagjes biscuit. Al na één hap hebben we genoeg van de luchtig uitziende driehoekjes, maar we worstelen ons er doorheen. Ook de ober ziet dat we moeite hebben en grapt dan maar dat we morgen een extra rondje rond de kerk moeten lopen. Ondanks onze inspanning voor het dessert biedt de keuken toch weer een proevertje aan. Het is een goed uitziende pannenkoek op een stokje die we helaas aan onze neus voorbij moeten laten gaan. We willen morgen immers niet de hele dag miserabel rond de kerk draaien. 

Onze score

Eten: 8/10
Bediening: 8/10
Comfort: 8/10

Locatie en uren

Locatie: Markt 39, 3740 Bilzen
Telefoonnummer: 089 49 21 39 
Website: https://www.chopin-bilzen.be 

De keuken is 7/7 doorlopend open van 8.30 uur tot 22.30 uur.
Geen sluitingsdag.

Prijzen

Voorgerecht: 5 euro - 9,60 euro
Hoofdgerecht: 6 euro - 20,90 euro
Nagerecht: 3,90 euro - 8,50 euro

Lees meer over de restaurantrecensies in ons dossier.