Ramen en deuren moeten dicht tijdens industriebrand in Beverst

De loods liep zware schade op.
Brandweerzone Oost-Limburg De loods liep zware schade op.
In de Caetbeekstraat in Beverst (Bilzen) is vrijdagavond omstreeks 21 uur brand uitgebroken in een loods waar verschillende kleine firma’s in ondergebracht waren. 

Omwonenden hoorden omstreeks 21 uur een knal, gevolgd door uitslaande vlammen. Er was ook heel wat rook, en die dreef af richting de wijk Caetsbeek in Bilzen en de wijk Sledderlo in Genk. De brandweer en de steden Genk en Bilzen vroegen omwonenden dan ook om ramen en deuren gesloten te houden. De lokale politie sloot de Caetsbeekstraat dan weer af voor alle verkeer.

In de hal waren negen bedrijfjes gevestigd met elk een eigen toegangspoort. Volgens burgemeester Johan Sauwens (Trots op Bilzen) is de materiële schade groot. De schade zou enkele honderdduizenden euro bedragen. Zo had een garagist er enkele oldtimers staan, die in de brand bleven. De totale schade zal echter pas zaterdagochtend duidelijk zijn.

“Belangrijke compartimenten gevrijwaard”

Omstreeks 22.30 uur had de brandweer het vuur onder controle. De brandweer liet weten dat enkele belangrijke compartimenten van de loods gevrijwaard konden worden. 

“De rookontwikkeling is intussen flink afgenomen”, klonk het vrijdagavond bij de brandweer. “Maar de rook- en geurhinder kan nog een tijdje aanhouden in de nabije omgeving en in Caetsbeek-Sledderlo-Wiemesmeer-Zutendaal. Wie last ervaart, houdt ramen en deuren best nog even gesloten en zet ook best ventilatiesystemen in huis uit.”

De oorzaak van de brand is voorlopig nog onbekend. Slachtoffers vielen er niet.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.