Personenbelasting in Bilzen daalt

Mine Dalemans
Stadhuis Bilzen Mine Dalemans
De personenbelasting in Bilzen daalt van van 8,1% naar 7,9% en de stad zal meer tussenkomen in de directe inning van de afvalfactuur bij elk gezin. “We gaan die tussenkomst optrekken van 30 euro naar 50 euro per gezin. Alleenstaande 65-plussers krijgen daarbovenop nog een extra korting van 25 euro”, aldus burgemeester Johan Sauwens (Trots op Bilzen). Begin deze week stelde het stadsbestuur het nieuwe meerjarenplan voor.

“De mindere inkomsten kunnen alleen door een doordacht, sober beleid inzake personeel en exploitatie opgelost worden”, verduidelijkt Sauwens die in 2022 de sjerp doorgeeft aan Bruno Terwingen (Beter Bilzen). “Personeel dat deze legislatuur op pensioen gaat, wordt niet vervangen. Op die manier tellen we aan het eind van deze rit twintig personeelsleden minder.” Ook de onroerende voorheffing wordt deze legislatuur verhoogd van 913 naar 970 opcentiemen.

30 miljoen euro aan investeringen

Het meerjarenplan bestaat uit verschillende actieplannen. Samen zijn ze goed voor een totaal aan investeringen van meer dan 30 miljoen euro. Veel aandacht zal daarbij gaan naar projecten inzake duurzaamheid.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • vangeel guido

    2 x naar de stembus en dan bestelen ze ons weer .Ik geloof niet meer in die leugens.

  • Jean-Pierre Robbens

    Aan de ene kant geven maar ondertussen aan de andere kant extra nemen.