Na sociale kruidenier: Biesotiekje

Medewerkers van de kringloopwinkel poseren bij de kinderkleren tijdens de opening.
Foto Borgerhoff Medewerkers van de kringloopwinkel poseren bij de kinderkleren tijdens de opening.
Arme gezinnen kunnen sinds woensdag voor kinderkleding en speelgoed terecht in Biesotiekje. Net zoals Bieskruid, een kruidenierswinkel die een jaar geleden voor dezelfde doelgroep opende, bevindt Biesotiekje zich in de Hospitaalstraat, in het Sociaal Huis van Bilzen.

Voor kleren van 0 tot 3 jaar betaal je tussen 0,50 en 0,80 euro per stuk. Voor speelgoed variëren de prijzen van 0,10 tot maximaal 2,50 euro. "De vraag naar kleding en speelgoed bij gezinnen in armoede neemt toe", legt Luc Hendrix, voorzitter van het OCMW, uit. "Met onze twee winkels willen we kansarmen op een waardige manier laten winkelen." Vzw Markant en Giva zamelden het speelgoed en de kleding voor Boesotiekje in maar hulp is welkom. "We zoeken nog mensen die een handje komen toesteken in de winkels", roept Lies Vanheusden, coördinator van Bieskruid en Biesotiekje op. "Ook vragen we dat mensen babyspullen, kinderkleding en speelgoed komen binnenbrengen. Alles moet wel nog in goede staat zijn."

Nieuwe klanten

Lies Vanheusden hoopt dat Biesotiekje even goed loopt als Bieskruid. "Wekelijks komen toch veertig mensen boodschappen doen bij Bieskruid", weet ze. "Elke week komen er tien nieuwe klanten bij." Vrijwilligers mogen contact opnemen met de sociale dienst op socialedienst@ ocmwbilzen.be of met Hilde Wijnen op 089/51.94.80. Net als de sociale kruidenier is Biesotiekje elke werkdag open van 10 tot 12 uur en van 13.30 tot 16 uur. Vrijdag tot 15 uur. (LXB)