Muziekfestival Alba Nova in Alden Biesen focust op grenzeloosheid

Niet enkel ridders horen bij de geschiedenis van Alden Biesen, ook festivals zoals dat van Alba Nova dat dit jaar in het teken staat van ‘En Route’.
Karolien Coenen Niet enkel ridders horen bij de geschiedenis van Alden Biesen, ook festivals zoals dat van Alba Nova dat dit jaar in het teken staat van ‘En Route’.
Alba Nova, een muziekfestival voor families, vindt dit jaar op 30 juni plaats in de landcommanderij en het kasteel van Alden Biesen.

Tijdens het midzomerfestival ontmoeten oude en hedendaagse muziek elkaar. Het thema van het festival is ‘En Route’. Hierbij ligt de focus op de grenzeloosheid, het reizend karakter en de functie van muziek om mensen en muziekstijlen met elkaar te verbinden. Muziek neemt allerlei invloeden op en gaat verbindingen aan over generaties en grenzen heen.

Het wordt opnieuw een bijzondere editie met de zangeressen van Psallentes. Ratas del viejo Mundo dompelt bezoekers onder in de wereld van volksmuziek en polyfonie. Jasper Blom brengt jazzmuziek. De bezoekers kunnen een familieparcours volgen of tot rust komen in het historisch decor van Alden Biesen en omgeving. Meer info op www.albanovafestival.com.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.